ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε καλύτερες μέρες ελπίζει το λιανεμπόριο – Ουρές έξω από αλυσίδες (Φωτ.)

Στέφανος Μαχτσίρας14 Μαΐου 2021

Η πρώτη μέρα με την αγορά…πλήρως απελευθερωμένη από sms, click away και click inside δίνει… χαραμάδες ελπίδας στους επαγγελματίες για καλύτερες μέρες.

Αν και μικρές ουρές παρατηρούνται μόνο έξω από πολυκαταστήματα στην Τσιμισκή, οι επαγγελματίες ελπίζουν να αναθερμανθεί η κίνηση όσο περνούν οι μέρες.


Με το λιανεμπόριο να είναι μέχρι χθες δέσμιο των περιορισμών της Covid, η ανάσα ελευθερίας που πήρε σήμερα κάνει τους εμπόρους να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

«Είμαι πιο αισιόδοξος σήμερα, θεωρώ πως η αγορά θα βρει τους κανονικούς ρυθμούς της χωρίς περιορισμούς αν και τα προβλήματα ρευστότητας παραμένουν. Αλλά βλέπω φως στο τούνελ», σημειώνει στο makthes.gr ο Δημήτρης, υπεύθυνος καταστήματος ένδυσης στην Τσιμισκή.

«Δεν θα λυθούν τα προβλήματά μας από την μια μέρα στην άλλη αλλά έπρεπε επιτέλους τα μαγαζιά να λειτουργήσουν ελεύθερα. Ο κόσμος θεωρώ ότι θα ψωνίσει τις πρώτες μέρες και εμείς θα πάρουμε μία ανάσα», επισημαίνει ο Ανδρέας που διατηρεί κατάστημα με παπούτσια στην Βενιζέλου.

«Επιτέλους κάνω την βόλτα μου στα μαγαζιά χωρίς sms και περιορισμούς, το περίμενα πως και πως», λέει η Άννα, ιδιωτική υπάλληλος.

«Χωρίς περιορισμούς, νομίζω ότι θα αυξηθεί η κίνηση στα μαγαζιά, ο κόσμος θα κινείται χωρίς να έχει το άγχος του ραντεβού και του μηνύματος», αναφέρει ο Κώστας, φοιτητής στο ΑΠΘ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.