ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Σχέδιο Θεσσαλονίκης": Οξύτατη αντιπαράθεση Τζιτζικώστα - Σιμόπουλου (Βίντεο)

Θεολόγος Ηλιού21 Οκτωβρίου 2019

Παρέμβαση έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την ομιλία του βουλευτή της ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης, Στράτου Σιμόπουλου στην ημερίδα της «Μακεδονίας» και του makthes.gr «Σχέδιο Θεσσαλονίκης».

Αφορμή ήταν η αναφορά του βουλευτή στη συναυλία που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής, άκουσα τον κύριο Σιμόπουλο και προχθές, διαφωνώ πολιτικά σε όλα με τον κύριο Κραουνάκη ως προς τις θέσεις που έχει αναπτύξει. Όμως ο πολιτισμός δεν έχει ιδεολογικές, κομματικές ή πολιτικές αφετηρίες και διαχωρισμούς. Και εμείς ως περιφέρεια και κέντρο πολιτισμού είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το σύνολο του πολιτισμού και της χώρας. Όποιος θέλει να διαφωνεί με τον κύριο Κραουνάκη, μπορεί να το κάνει ελεύθερα. Αλλά εκδηλώσεις με ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον Πολιτισμό ακόμα κι αν διαφωνούμε πολιτικά μαζί τους, όσο είμαι περιφερειάρχης, θα γίνονται διαρκώς. Να το βάλουν καλά κάποιοι στο μυαλό τους» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κοιτώντας στο τέλος της παρέμβασής του προς τον Στράτο Σιμόπουλο.

Ο Στράτος Σιμόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook είχε σχολιάσει τη συναυλία, λέγοντας πως «ας μην ανταμείβουμε υβριστές μας σαν τον Κραουνάκη». Επίσης είχε αφήσει αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις, αναφέροντας: «Προσωπικά αρνούμαι να στηρίξω με τη παρουσίασή μου ανθρώπους που, ανεξάρτητα από τη καλλιτεχνική τους αξία, συμπεριφέρονται σαν «πωρωμένα κομματόσκυλα» και πάντα απέναντι στην παράταξή μας. Επιτέλους, πρέπει να αντιδράσουμε και αφενός να μη συνεχίζουμε να ανταμείβουμε τους χυδαιολόγους υβριστές μας και αφετέρου να τους συμπεριφερόμαστε και με πολιτικούς όρους. Οι ίδιοι το επιλέγουν, άλλωστε, παρά τις δικαιολογίες ορισμένων περί πολιτικής σάτιρας».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μάλιστα, όταν σηκώθηκε στο βήμα για την παρέμβαση, σχολίασε επίσης ότι ο Στράτος Σιμόπουλος ζήτησε να είναι περισσότερη ώρα η ομιλία του, επειδή έλειπε από την ημερίδα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. «Από το Καραμανλής ή τανκς, στο Σιμόπουλος ή Καραμανλής» σχολίασε με σκωπτικό ύφος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Βέβαια, να σημειωθεί πως από την αρχή της ομιλίας του ο Στράτος Σιμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση για όσα θα πει στην ημερίδα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.