ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Σαφάρι» εντατικών ελέγχων σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας (βίντεο)

Φανή Σοβιτσλή27 Νοεμβρίου 2020

Στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υψηλής επικινδυνότητας, όπως οι προνοιακές δομές, οι χώροι εργασίας, οι μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και οι λαϊκές αγορές, αρχίζουν το επόμενο δεκαήμερο κλιμάκια της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ, θα εστιαστούν όμως σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία, περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο

Στόχος αυτής της συμμαχίας – συνεργασίας των δύο φορέων, είναι οι έλεγχοι που θα διενεργούνται να έχουν αποτέλεσμα και να είναι ουσιαστικοί, καθώς τα στελέχη της ΠΚΜ και της Αρχής Διαφάνειας θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα ανταλλαγής της τεχνογνωσίας.

Την έναρξη των ελέγχων το επόμενο δεκαήμερο, γνωστοποίησε ο Διοικητής της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο οποίος είχε νωρίτερα σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Οι έλεγχοι θα γίνουν από κοινού με την περιφέρεια, σε όλους εκείνους τους χώρους, που είναι υψηλής επικινδυνότητας με στόχο να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χτίζοντας παράλληλα συνέργειες και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η πανδημία» τόνισε ο κ. Μπίνης μετά το πέρας της σύσκεψης.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, συμφώνησαν και σε κάποιες δράσεις πέραν της πανδημίας, όπως είναι η συλλογή στατιστικών δεδομένων για να αναδειχθεί, όπως είπε, η πολύ καλή δουλειά που κάνουν τα στελέχη της ΠΚΜ, αλλά και η ανάπτυξη δράσεων, όσον αφορά σε άλλες πολιτικές ακεραιότητας, όπως είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας.

«Πέραν της πανδημίας και όλα όσα κάνουμε για την αντιμετώπιση της, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που είχαμε ξεκινήσει πέρυσι το φθινόπωρο, για την ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου» υπογράμμισε ο Διοικητής της Αρχής Διαφάνειας, προσθέτοντας ότι αποτελεί και αυτό μια κρίσιμη παράμετρο για την άσκηση του Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εντάσσεται στις προτεραιότητας της κυβέρνησης, ενόψει και της καλύτερης αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εκτίμησε μάλιστα ότι και σε αυτό η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας εμπειρία και τεχνογνωσία θα το αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τζιτζικώστας: Παραμένουμε με τις υπηρεσίες μας στην πρώτη γραμμή της μάχης

Αναφερόμενος στη συνεργασία με την υπηρεσία της Αρχής Διαφάνειας, περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, τόνισε ότι έχει ουσιαστικά αποτελέσματα που δεν αφορούν μόνο στην πανδημία. «Σε σχέση όμως με την την αντιμετώπιση της πανδημίας, συναποφασίσαμε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε στην εντατικοποίηση των ελέγχων που θα κάνουμε από κοινού, ενώ εξετάσαμε τα δεδομένα της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας, που έχει κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Τόνισε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα οι δυο φορείς θα ξεκινήσουν μια σειρά συναντήσεων μια συσκέψεων για αλλαγή τεχνογνωσίας, έτσι ώστε οι έλεγχοι που διενεργούνται να έχουν αποτέλεσμα και να είναι ουσιαστικοί.

«Εμείς ως ΠΚΜ από την πλευρά μας από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, λόγω της πανδημίας, η ανάγκη να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, είμαστε με όλες μας τις υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή και συνδράμουμε το έργο το έργο των αρμοδίων, της αστυνομία, της Αρχής Διαφάνειας και άλλων φορέων, να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο, από την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε τις δηλώσεις των κ.κ. Μπίνη και Τζιτζικώστα:


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.