ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Στα μπλόκα οι αγρότες από το πρωί της Τρίτης (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team31 Ιανουαρίου 2023

Από τις 11 το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται οι αγρότες στο μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα, σηματοδοτώντας έτσι τον δεύτερο γύρο των κινητοποιήσεών τους.

Παρά το κρύο που επικρατεί και τις δυσμενείς γενικά καιρικές συνθήκες, δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στο να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός αγροτών της περιοχής με τα τρακτέρ τους.

Σε δηλώσεις του στον «Π», ο Προέδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, κ. Αναστάσιος Αϊβατζίδης αναφέρει:

«Βάζουμε ένα ακόμη μπλόκο στον χάρτη των μπλόκων της χώρας. Στηρίζουμε την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην απόφασή της να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενόχληση στους διερχόμενους οδηγούς, καθώς δεν κλείνουν οι δρόμοι. Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τα συμβούλια των αγροτών, στα οποία θα ληφθούν αποφάσεις για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Μέχρι τότε παραμένουμε στα μπλόκα και καλούμε όλους τους αγρότες, αλλά και τους εργαζόμενους να μας στηρίξουν, γιατί η κρίση δεν επηρεάζει μόνο τον αγροτικό χώρο, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών και μας αφορά όλους».

Ζητήσαμε από τον κ. Αϊβατζίδη να μας σχολιάσει την πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα λόγω της ενεργειακής κρίσης, λέγοντάς μας ότι ο κ. Γεωργαντάς μπορεί να ζητά την στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την Ε.Ε., αλλά ο ίδιος στο εσωτερικό της χώρας δεν κάνει κινήσεις, ούτε λαμβάνει αποφάσεις για την στήριξη των αγροτών.

Να θυμίσουμε ότι από τα σημαντικότερα αιτήματα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με σκοπό να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα και σε όλα τα μήλα, όπως επίσης να ενταχθούν οι περιοχές Αμυνταίου κι Εορδαίας στη συνδεδεμένη του καλαμποκιού.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.