ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Ψητά ντοματίνια

MakThes Team01 Οκτωβρίου 2018


Η  αγαπημένη μου καλοκαιρινή γεύση είναι αυτή της ντομάτας.
Της ντομάτας που είναι στα καλύτερα της, αυτή με το υπέροχο κατακόκκινο χρώμα και την υπέροχη γεύση της.
Η ντομάτα λοιπόν, τρώγεται  μόνο το καλοκαίρι.
Με εξαίρεση τα ντοματίνια.

Τα αγαπώ και τα φτιάχνω πολύ συχνά. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με χίλιους δυο τρόπους.

Μαζί  με ένα ψητό κρέας, πάνω σε ένα ωραίο κομμάτι φοκάτσια, σε μια σαλάτα, σε μια ωραία μακαρονάδα. Είναι τόσο νόστιμα και αρωματικά που ειλικρινά θα θέλεις να τα φτιάχνεις  συνέχεια.

Για τα ψητά ντοματίνια

  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • σκόρδο
  • θυμάρι και ρίγανη (φρέσκα κατά προτίμηση)
  • αλάτι

1. Σε ένα ταψάκι, βάζεις τα ντοματίνια ολόκληρα.
2. Τα αλατοπιπερώνεις, βάζεις μαζί και τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα ή μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να ζαρώνουν.
3. Τα βγάζεις από τον φούρνο και είναι έτοιμα να φαγωθούν.

Καλή μας όρεξη...

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.