ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πόρτα πόρτα ενημέρωση για την αντιπυρική περίοδο σε όσους κατοικούν πλησίον του Σέιχ Σου

Σοφία Χριστοφορίδου06 Αυγούστου 2019


Τρεις μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Νεάπολης Συκεών ενημερώνει τους δημότες του και ζητά στοιχεία όσων ζουν πλησίον του Σέϊχ Σου, προκειμένου το γραφείο πολιτικής προστασίας να τους ειδοποιεί σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ήδη 150 δημότες έχουν στείλει τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά, ενώ αρκετοί έσπευσαν επί τόπου, στις υπηρεσίες του δήμου.

Η αξιέπαινη αυτή κίνηση γίνεται με αρκετή καθυστέρηση. Η επιστολή έχει ημερομηνία 11/6/2019. Διανεμήθηκε πόρτα πόρτα σε όσους κατοικούν στα Πεύκα, στις Συκιές και τον Άγιο Παύλο, όπου και έφτασε στις… 2 Αυγούστου. Όπως αναφέρεται «Στα πλαίσια της ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε περίπτωση πυρκαγιάς και μετά από φαινόμενα πρόσφατων πυρκαγιών στα όρια του δήμου Νεάπολης Συκεών τα οποία προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου με ενημέρωση κατοίκων πόρτα-πόρτα, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών οδηγήθηκε στη λήψη μέτρων προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για οποιοδήποτε κίνδυνο». Σύμφωνα με το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου, το περιστατικό αυτό συνέβη τον Οκτώβριο του 2018, με τους δημοτικούς υπαλλήλους πράγματι να ενημερώνουν πόρτα-πόρτα τους δημότες ώστε να είναι σε επιφυλακή. Μετά από αρκετούς μήνες ο δήμος έρχεται να ζητήσει από τους δημότες τους τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους θα επιθυμούσαν να ενημερώνονται σε περίπτωση κινδύνου.

Παράλληλα, με δεύτερη επιστολή (με ημερομηνία 5/6/2019) το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου Νεάπολης Συκεών ενημερώνει τους δημότες σχετικά με την υποχρέωση αποψίλωσης των ξερών χόρτων από τους ακάλυπτους χώρους, την απομάκρυνση σκουπιδιών και εύφλεκτων υλικών. «Ιδιαίτερη μέριμνα στην αποψίλωση και στο κλάδευμα των δέντρων πρέπει να δοθεί στα οικόπεδα που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος του Σέιχ –Σου» τονίζεται στην επιστολή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.