ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΔΙΕΘΝΗ

Politico: Lockdown σε όλη την Ε.Ε ζήτησε η Μέρκελ

MakThes Team29 Οκτωβρίου 2020

Την ανάγκη επιβολής lockdown στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατύπωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Σαρλ Μισέλ, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές, ζήτησε από τους ηγέτες να συζητήσουν πώς οι 27 θα προχωρήσουν συλλογικά στο ζήτημα των rapid test, ενώ βασικό θέμα ήταν η κοινή προσέγγιση στο θέμα των εμβολίων. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ελπίδα ότι στα τέλη του 2020- αρχές του 2021, δύο με τρία εμβόλια θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στις Βρυξέλλες, Ντέιβιντ Χέρσζενχορ, η κ. Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα.

Το Politico σημειώνει ότι η πιο ισχυρή παρέμβαση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε από την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία φέρεται να είπε στους ηγέτες ότι ο μόνος τρόπος να διακοπεί η διασπορά του κορονοϊού είναι με γρήγορα και άμεσα μέρα όπως το lockdown. «Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα», τόνισε.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.