ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ποινική δίωξη σε βάρος πρώην δημάρχου του νομού Θεσσαλονίκης

MakThes Team18 Οκτωβρίου 2019

Την ποινική δίωξη αυτοδιοικητικών του δήμου Θερμαϊκού, μεταξύ αυτών και του πρώην δημάρχου της περιοχής Γιάννη Μαυρομάτη διέταξε ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το makthes.gr με την υπ. αριθμόν 433/13-9-2019 παραγγελία της υπηρεσίας κινήθηκε ποινική δίωξη κατά των κκ. Γιάννη Μαυρομάτη, στελεχών της διοίκησής του και συμβούλων της αντιπολίτευσης για “απιστία σχετική με την υπηρεσία που στρέφεται σε βάρος ΝΠΔΔ κατά συναυτουργία και στην οποία η συνολική περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr η υπόθεση αφορά το έργο ηλεκτροφωτισμού περιοχών του δήμου Θερμαϊκού με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, έργο προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο η προηγούμενη διοίκηση του δήμου χαρακτήριζε ως ένα από τα σημαντικότερα της θητείας της.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο πρώην δήμαρχος σχετικά με την ποινική δίωξη του Εισαγγελέα «η υπόθεση αφορά καταγγελία μιας εκ των τεσσάρων εταιριών που συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό και η οποία τελικά κόπηκε από την οικονομική επιτροπή που προέκρινε την μια εταιρία. Ποινική δίωξη κινήθηκε σε βάρος όλων των μελών της οικονομικής επιτροπής» αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης που υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν έχει λάβει ακόμα γνώση της σχετικής δικογραφίας. Όπως υποστηρίζει ο κ. Μαυρομάτης «δεν φοβάται για την υπόθεση» καθώς η διαδικασία έγινε με την σύμφωνη γνώμη του τμήματος του Ελεγκτικού Συμβουλίου αλλά και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Για την υπόθεση, ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει πως και στο παρελθόν κατέθεσε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και πως η δίωξη είναι αποτέλεσμα των καταγγελιών της μιας εκ των τεσσάρων εταιριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.