ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιλής στο 4o Τhessaloniki Summit: Στόχος μας ένα ψηφιακό κράτος

MakThes Team14 Νοεμβρίου 2019

Του Στέφανου Μαχτσίρα

«Στόχος μας η ηλεκτρονικοποίηση της Εφορίας, σε πολλά πράγματα είμαστε πιο μπροστά από άλλες χώρες» τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. «Ο πολίτης μέσα στο 2020 δε θα χρειάζεται να πάει στις δημόσιες υπηρεσίες να δηλώσει μία γέννηση ή έναν γάμο καθώς όλα θα ενημερώνονται αυτόματα» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής.

Όσον αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις οφειλών σε δόσεις, ο Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε πως όποιος τηρεί τις δόσεις και πληρώνει στην ώρα του επιβραβεύεται κάνοντας λόγο για βήμα «εξορθολογισμού και δικαιοσύνης». Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που θέλουμε να εφαρμόσουμε θα είναι κι ένα εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής.

«Πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η ποιοτική υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών» επισήμανε ο Γιώργος Πιτσιλής που αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην ΑΑΔΕ, την οποία «θεωρούμε σαν μία πράξη ευθύνης απέναντι στους υπαλλήλους μας και στο κοινωνικό σύνολο καθώς τους δείχνουμε μία ανταπόδοση της προσπάθειάς τους προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.