ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέφτουν οι υπογραφές στον ΟΑΣΘ, αλλά απόντος του Καραμανλή. Γράφει ο Σαλονικιός

O Σαλονικιός09 Σεπτεμβρίου 2022

Για τη συμφωνία, έπειτα από καθυστέρηση ενάμιση και πλέον χρόνου, μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σχετικά με τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σας ενημέρωσα τις προηγούμενες ημέρες. Ευτυχώς που είχαμε μπροστά μας τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ και βγήκε επιτέλους λευκός καπνός από την καμινάδα του υπουργείου, οπότε σταμάτησαν και οι αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αστική συγκοινωνία που είχαν ταλαιπωρήσει σφόδρα το επιβατικό κοινό.

Σήμερα, λοιπόν, παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ ήρθε η ώρα να πέσουν και οι υπογραφές κάτω από το συμφωνηθέν κείμενο. Αυτό πρόκειται να γίνει κάποια στιγμή το πρωί, στα γραφεία του ΟΑΣΘ από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Κώστα Ταγγίρη και τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Δήμκα.

Θα περίμενε κανείς σε αυτήν την, ας πούμε τελετή, να παρίσταται και ο υπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, ήδη από την Τετάρτη. Άλλωστε, εκτός από την υπογραφή της ΕΣΣΕ θα ήταν και η πρώτη επίσκεψή του στον ΟΑΣΘ, μετά την αλλαγή ηγεσίας.

Ωστόσο, με βάση τις έως χθες το βράδυ πληροφορίες ο υπουργός δεν θα περάσει τελικά από τα γραφεία της Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, εκτός εάν την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη.

Στο πεζοδρόμιο της Παπαναστασίου πάντως, θα είναι μια ομάδα των πρώην μετόχων, μέλη του προμηθευτικού συνεταιρισμού “Ηρακλής”, οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, αφενός για τα κάμποσα εκατομμύρια που τους χρωστά ο ΟΑΣΘ από οφειλόμενα ενοίκια ετών (θυμίζω ότι τα γραφεία της Παπαναστασίου, το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και το μισό του Φοίνικα, ανήκουν στον “Ηρακλή”), αλλά και για την έκθεση αποτίμησης του ΟΑΣΘ, αυτήν που αποκάλυψε στις 31 Ιουλίου η “Μακεδονία της Κυριακής”, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να πάρουν ούτε σεντς από την κρατικοποίηση των μετοχών τους.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.