ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρατείνεται για δυο μήνες η κοινωφελής εργασία στους δήμους – Μικρή «ανάσα» ως το καλοκαίρι

MakThes Team01 Απριλίου 2021

Μικρή ανάσα, ως τις αρχές του καλοκαιριού, θα πάρουν οι υπηρεσίες των δήμων, μετά το πράσινο φως που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο απασχολούνται 36.500 συμβασιούχοι. Από αυτούς 3.500 άτομα εργάζονται στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, κυρίως στον τομέα της Καθαριότητας και τις Κοινωνικές Δομές.

Την παράταση του προγράμματος γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο υπουργός ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την περίοδο του καλοκαιριού. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι η δίμηνη παράταση για την Κοινωφελή εργασία, που ανακοίνωσε ο υπουργός, μετά και το σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ, είναι πολύ σημαντική γιατί αποτελεί ένα βασικό εργαλείο των Δήμων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους, προς όφελος των πολιτών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και από το Υπουργείο Εργασίας ώστε και με τη λήξη της παράτασης να υπάρχει προσωπικό στους Δήμους, μέσω νέων αντίστοιχων προγραμμάτων, για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες εποχικές ανάγκες» σημείωσε ο ίδιος.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.