ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Παράταση σχολικής χρονιάς: Ως τις 11 Ιουνίου για Γυμνάσια-Λύκεια, ως τις 25 Ιουνίου για Νηπιαγωγεία-Δημοτικά

Έλενα Αποστολίδου22 Απριλίου 2021

Να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης στις 10 Μαΐου εισηγήθηκε θετικά η Επιτροπή στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που παρουσίασε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, μέχρι και τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου, στις 10 Μαΐου επιστρέφουν όλοι οι μαθητές, στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, με τη διαδικασία των δυο self tests για όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Η σχολική χρονιά θα πάρει παράταση για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και έως τις 11 Ιουνίου για τους μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των γενικών λυκείων και στις 15 Ιουνίου για εκείνους των επαγγελματικών λυκείων.

Οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων δεν θα πραγματοποιηθούν, και οι τελικές βαθμολογίες, όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως θα δοθούν από το μέσο όρο του Α’ και Β’ τετράμηνο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, «έχει τηρήσει τα μέτρα, έχει επιδείξει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Πήραμε αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της υγεία και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Μέσα από το «όπλο» της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης συνεχίζουμε το έργο μας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Μετά τις 20 Μαΐου θα αρχίσει η δυνατότητα της έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων, με την υπουργό να δηλώνει πως σύντομα θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει επίσης τεθεί το ζήτημα της πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές. Για το άνοιγμα των φροντιστηρίων έχει τεθεί το θέμα, δεν υπάρχει εισήγηση των Ειδικών.

Σε ερώτηση του Makthes.gr για τον σχεδιασμό του ανοίγματος της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του αιτήματος των φοιτητών για επιστροφή τους με self tests, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως εργάζονται πάνω στον σχεδιασμό για τα ΑΕΙ, έχει τεθεί το θέμα και στην Επιτροπή, θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Διπλό self tests και στο Νηπιαγωγείο

Υποχρεωτικό το διπλό αυτοδιαγνωστικό τεστ, που θα διατίθεται δωρεάν θα πρέπει να κάνουν και οι μαθητές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που πραγματοποιείται στα λύκεια. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους το αποτέλεσμα του self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό.

Αύξηση κρουσμάτων;

Στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας η υπουργός δήλωσε πως «έχει σημασία ο δείκτης θετικότητας που είναι σε φθίνουσα πορεία. Έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, και κυρίως το ευάλωτο κομμάτι και αυτό μας επιτρέπει να ανοίγουμε περισσότερες δραστηριότητες».

Τέλος, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τον τρόπο που θα διεξαχθούν η κ. Κεραμέως τόνισε πως εργάζεται η Επιτροπή για τον σχεδιασμό, θα παρθούν ειδικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν. «Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι σε λιγότερο από δυο μήνες, θα τα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε με την Επιτροπή των Ειδικών τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε. Πηγαίνουμε βήμα βήμα» τόνισε.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.