ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τι γυρεύει ένας κροκόδειλος «Κεφαλλονιάς» στη Θεσσαλονίκη;

Δήμητρα Παληγιάννη13 Ιουλίου 2021

Φωτογραφίες: Άλκης Ισχνόπουλος 


Ένα αρκετά πρωτότυπο και άγνωστο πιάτο για τα ελληνικά δεδομένα σκέφτηκε να εντάξει στο μενού του καταστήματός του ο κ. Σπύρος Κοντογούρης. Ο ιδιοκτήτης του μαγειρείου «Φισκάρδο» που βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου 109, εκτός από τα αγαπημένα κλασικά και μαμαδίστικα φαγητά που σερβίρει καθημερινά, προχώρησε σε μια ανατρεπτική κίνηση και έφερε το κρέας κροκόδειλου στην κουζίνα του.

«Είμαστε στο χώρο της εστίασης από το 1996. Ήθελα να βάλω ένα παράξενο πιάτο στο κατάστημα, καθώς έχουμε κυρίως φαγητά όπως μαγειρεύει η μαμά. Έτσι ξεκίνησα τα πιάτα με κροκόδειλο πριν από 6 χρόνια περίπου», δηλώνει ο κ. Κοντογούρης.

Ο κροκόδειλος «Κεφαλλονιάς» όπως αναγράφεται και στην ταμπέλα του καταστήματος που τραβάει τα βλέμματα, δεν είναι παρά αστεϊσμός του ιδιοκτήτη, αφού η καταγωγή του είναι από το γνωστό νησί του Ιονίου. Στην πραγματικότητα, «Πρόκειται για κροκοδειλάκια εκτροφείου από τη Ζιμπάμπουε. Εμείς εισάγουμε το φιλέτο τους μέσω μιας εταιρίας στην Αθήνα», διευκρινίζει ο ίδιος.

Όσο για την αντίδραση των Θεσσαλονικέων πελατών, «φαίνεται πως οι περισσότεροι το δοκιμάζουν από περιέργεια. Εμείς κατόπιν παραγγελίας μπορούμε να το προσφέρουμε, είτε σαγανάκι, είτε τηγανητό», εξηγεί ο κ. Κοντογούρης.

Βέβαια, ο παράγοντας της ιδιαιτερότητας αυτού του κρέατος αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του, μιας κι ένα γεύμα με κροκόδειλο κοστίζει στα 20 ευρώ. Εσείς τι λέτε, θα το δοκιμάζατε;





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.