ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όταν η Goldman Sachs «μαγεύτηκε» από τη Χαλκιδική - Τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται

Στέφανος Μαχτσίρας20 Μαρτίου 2023

Επενδυτικό καύσωνα φέρνουν τα απανωτά τουριστικά ρεκόρ που χτυπά κάθε χρόνο η Χαλκιδική με μετριοπαθείς εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων να κάνουν λόγο για επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025 ενώ θα αυξηθούν κατακόρυφα (+1.000) και οι διαθέσιμες κλίνες στην περιοχή.

Η Goldman Sachs (μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων) με αέρα από… Wall Street και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, έχει στα σκαριά ένα στρατηγικό σχέδιο ανακαίνισης και δυναμικής επανένταξης στην αγορά τριών εμβληματικών μονάδων στην Καλλιθέα του δήμου Κασσάνδρας.

Αντικείμενο του επενδυτικού σχεδίου είναι η αναμόρφωση υπάρχοντος ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλλιθέα του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 158 στρεμμάτων (850 μέτρα πρόσωπο στην παραλία) και αποτελείται από τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες: το 4* Pallini Beach (κατασκευή 1972, τελευταία ανακαίνιση πριν το 2000), το 4* Athos Palace (κατασκευή 1976, ανακαίνιση 2005) και το 5* Theophano Imperial Palace (κατασκευή 1976, ανακαίνιση 2010), καθώς και bungalows και λοιπές εγκαταστάσεις, ήτοι εστιατόρια, bars, πισίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, καταστήματα τουριστικών ειδών, αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, θέσεις στάθμευσης, αποθηκευτικούς χώρους, κ.λπ.

Το σύνολο της δομημένης επιφάνειας ανέρχεται, περίπου, σε 69 στρέμματα. Το προς αξιολόγηση επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού 107,65 εκατ. ευρώ, αναμένεται να απασχολήσει περισσότερους από 500 εργαζόμενους ετησίως (πλήρους και μερικής απασχόλησης), που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 300 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Tο νέο θέρετρο θα διαθέτει πάνω από 1.000 κλειδιά. Στη δασική έκταση των 20 στρεμμάτων, Β.Α. του συγκροτήματος, θα διαμορφωθούν πάρκα και χώροι αναψυχής, χώρος λατρείας, αμφιθέατρο και παιδική χαρά. Το πλάνο αναδιαμόρφωσης προβλέπεται να πληροί τα ενεργειακά πρότυπα και τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης, ενώ θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Tα υπόλοιπα επενδυτικά σχέδια

Το Domes Noruz Kassandra που πρόκειται να ανοίξει τον Απρίλιο του 2023, βρίσκεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση προσομοιάζει με ένα «beach club με δωμάτια». Το ξενοδοχείο αποτελείται από 182 δωμάτια και σουίτες και μια μεγάλη πισίνα πολύ κοντά στην παραλία, όπου βρίσκονται αντίστοιχα το beach club και το μπαρ.

Ακόμα ένα ξενοδοχείο στη Χαλκιδική προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Zeus International. Μετά το ντεμπούτο του ομίλου το 2022 στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας με την ανάληψη της διαχείρισης του πολυτελούς AMMOA του Ομίλου Μεντεκίδη, ο ξενοδοχειακός όμιλος επεκτείνεται τώρα και στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα.

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, με 171 δωμάτια και σουίτες, πολλές από τις οποίες διαθέτουν και δική τους ιδιωτική πισίνα. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης 5 εξωτερικές πισίνες, adventure park, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και spa και κέντρο ευεξίας, το οποίο προσφέρει μασάζ, θεραπείες σώματος και προσώπου, με βάση την αρχαία παράδοση, αξιοποιώντας τις φυσικές ιαματικές πηγές της περιοχής.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει με τη λογική του ultra-all inclusive luxury και αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Μαΐου 2023. Η Zeus συζητά και για την ανάληψη του μάνατζμεντ της μονάδας «Αριστοτέλης» στη Νέα Φώκαια.

Συνεχίζοντας να ξετυλίγουμε το επενδυτικό κουβάρι, με 200 κλίνες επιπλέον θα ενισχυθεί το ξενοδοχειακό δυναμικό της Χαλκιδικής με τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία «Αζάπικο» στον Νέο Μαρμαρά να διαθέτει 100 δωμάτια (εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο), ενώ αντίστοιχο αριθμό θα «δώσει» νέα μονάδα στη Γερακινή, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτικές προοπτικές γα τη Χαλκιδική για τα επόμενα χρόνια είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνες καθώς τα νέα ξενοδοχεία αυξάνονται και πληθύνονται με γοργούς ρυθμούς.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.