ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ωραιόκαστρο: Οι παράνομες χωματερές, η δημοτική περιουσία και ο «πόλεμος» των αναρτήσεων

Φανή Σοβιτσλή11 Μαΐου 2023

Φουντώνει ο προεκλογικός πόλεμος στο δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες επικεντρώνεται μεταξύ του δημάρχου Παντελή Τσακίρη και του υποψηφίου δημάρχου Πέτρου Αταμιάν με φόντο τις αναπλάσεις διαφόρων περιοχών και ζητήματα της καθαριότητας.

Ωστόσο λάδι στη φωτιά έριξε η καταγγελία του κ. Αταμιάν περί λειτουργίας παράνομων χωματερών, μια εκ των οποίων, όπως αναφέρει λειτουργεί ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Κοσκινά και μάλιστα σε δημοτικό οικόπεδο. «Πρόκειται για δημοτικό οικόπεδο στο οποίο στοιβάζονται ογκώδη αντικείμενα που σχηματίζουν βουνά από δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία απορρίμματα, όπως είναι τα ελαστικά» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον τόπο μας».

Σημειώνει ακόμη ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Παλαιοκάστρου και αποτελεί «προσάναμμα» για ενδεχόμενες πυρκαγιές, παρότι όπως λέει, έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για να καθαριστεί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αταμιάν ανακατεύει και άλλο τη σούπα της δημοτικής αρχής, καθώς θίγει και άλλα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του δήμου, όπως οι απευθείας αναθέσεις και ο παροπλισμός μηχανημάτων τα οποία, όπως λέει, αν και αποτελούν περιουσία του δήμου εντούτοις απαξιώνονται διαρκώς από τη δημοτική αρχή, για πανάκριβα μηχανήματα που βρίσκονται «παροπλισμένα» και παρατημένα από τις αρχές χειμώνα και άλλα.

«Από τη μία είναι η περιουσία του δήμου που σκουριάζει αναξιοποίητη στο εργοτάξιο και από την άλλη η μόνιμη “πληγή” του περιβάλλοντος, οι χωματερές, όπου εναποτίθενται τα πάντα με προφανές αποτέλεσμα τη μόλυνση και την υποβάθμιση του τόπου μας. Άραγε αυτός είναι ο δήμος που θέλουμε;» διερωτάται ο ίδιος σε ανακοίνωση του.

Για όλα αυτά πάντως η απάντηση της διοίκησης έρχεται με συνεχείς αναρτήσεις στα social media, όπου ο δήμαρχος απαντά προβάλλοντας φωτογραφίες του πριν και του μετά για μια σειρά έργων, στοχοποιώντας τους κ.κ Αταμιάν και Γαβότση, πρώην δήμαρχο που την περίοδο 2014 -2019 είχε ορίσει αντιδήμαρχο τον πρώτο.

Η υποκρισία δεν έχει τέλος, για αυτό ας γίνει ένα debate

Η κριτική του υποψηφίου δημάρχου προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση και ενόχληση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, ο οποίος μιλώντας στο makthes.gr έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία.

«Είναι ντροπή αν μην τι άλλο, οι άνθρωποι που άφησαν καμένη γη να καταγγέλλουν αυτό που στην ουσία δεν έκαναν όταν ήταν διοίκηση» σχολίασε δηκτικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο οποίος αναφορικά με τις χωματερές απάντησε ότι έχουν διευθετηθεί και ότι στην ουσία δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν επί διοίκησης Γαβότση – Αταμιάν. «Παραλάβαμε έξι παράνομες αυτοσχέδιες χωματερές, που αποτελούσαν υγειονομικές βόμβες και τις κλείσαμε όλες. Στο πάρκο του Βορά, στους Λαχανόκηπους στη Νεοχωρούδα, στη Φιλαδέλφεια, στις Τσούκες στο Δρυμό και στο Βιολογικό στη Λητή. Έκλεισε και η τελευταία για την οποία γίνεται λόγος. Μας καταγγέλλουν αλλά αγνοούν ότι για τη διευθέτηση των χωματερών ο δήμος υπέγραψε σύμβαση με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), ένα έργο που το τρέξαμε γιατί το περιβάλλον είναι στις προτεραιότητές μας» σχολιάζει με δηκτικό τρόπο ο κ. Τσακίρης. 

Στο πλαίσιο μάλιστα του «πολέμου» αναρτήσεων και ανακοινώσεων ο δήμαρχος Ωραιοκάστου, πάλι μέσω ανάρτησής του, προσκαλεί επίσημα τον κ. Αταμιάν, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση σχετικά με τα θέματα που θίγει για τη διοίκηση του δήμου. «Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουν και οι πολίτες του τόπου μας τις απόψεις του για όλα αυτά που λέει, έχοντας απέναντι του τον αντίλογο και την αλήθεια. Μάλλον ξεχνάει τα έργα και τις ημέρες του ίδιου ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της πιο αποτυχημένης διοίκησης που πέρασε ποτέ από τον Δήμο. Δεν πειράζει θα του τα θυμίσουμε εμείς» αναφέρει .



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.