ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι μεταπανδημικές προκλήσεις των εξαγωγέων στο επίκεντρο του Export Summit

Στέφανος Μαχτσίρας14 Ιουνίου 2021

Οι προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στο μεταπανδημικό περιβάλλον θα απασχολήσουν το διαδικτυακό 8ο Export Summit του ΣΕΒΕ, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι η «Μακεδονία» και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Θα μιλήσουν εξέχοντες οικονομικοί παράγοντες του εγχώριου επιχειρείν.

Το συνέδριο θα εστιάσει στις διαστάσεις του διεθνούς επιχειρείν που πρέπει να λάβει υπόψη ένας εξαγωγέας, ώστε να αναπτύξει στρατηγικά την εξωστρέφειά του, ενώ οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου θα αφορούν τομείς όπως: Financial Product Awareness, Export Credit Insurance Awareness, Digital Transformation Awareness, International Development Awareness, Global Networking & Synergy Awareness, Corporate Governance – Succession – Family Business Awareness, Global Branding Awareness, Green Sustainability Awareness, Logistics awareness and Trade Policy Awareness.

Δεδομένου ότι το διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα μεταλλάσσεται διαρκώς και o ανταγωνισμός εντείνεται ακατάπαυστα, οι Έλληνες εξαγωγείς πρέπει να έχουν καθολική «ενσυναίσθηση» της πραγματικότητας. Ο σύγχρονος εξαγωγέας πρέπει να διαθέτει αυξημένη «αντίληψη» για τις ευκαιρίες που δύνανται να αξιοποιήσει και επίγνωση των προβλημάτων με τα οποία θα τεθεί αντιμέτωπος. Πρέπει να είναι «αφυπνισμένος» για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και παράλληλα να κάνει ενέργειες για την ενίσχυση της «αναγνωρισιμότητας» των προϊόντων και των υπηρεσιών του, ενώ απαραίτητη είναι και η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα πράσινης επιχειρηματικότητας και κυκλικής οικονομίας.

«Όταν οι εξελίξεις τρέχουν με τέτοιο ρυθμό οι εξαγωγείς πρέπει να αξιοποιούν τις ευκαιρίες για να είναι ανταγωνιστικοί και να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών. Το ψηφιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο δρούμε και η πράσινη επιχειρηματικότητα συνιστούν δύο μεγάλες προκλήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, στην συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε για το συνέδριο.

«Η εξωστρέφεια είναι η μοναδική διέξοδος για μία σύγχρονη ευημερούσα οικονομία, έχει καταστεί σαφές πλέον. Το Export Summit είναι το σημαντικότερο γεγονός για το εξαγωγικό επιχειρείν και σας καλώ όλους να συμμετέχετε», τόνισε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.