ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 85η ΔΕθ

Ν. Γιατρομανωλάκης στο makthes.gr: Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πολιτισμός στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Κυριακή Τσολάκη15 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτογραφίες: Άλκης Ισχνόπουλος

Επτά συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης στο πλαίσιο της παραμονής του στην πόλη για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία δίνει το «παρών» του και το ΥΠΠΟΑ με το περίπτερό του.

Σε ένα πέρασμα από το περίπτερο της εφημερίδας «Μακεδονία» και του makthes.gr αναφέρθηκε αρχικά στο κύριο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή χρήζει άμεσης επίλυσης στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ο ίδιος είχε θέσει στη συνάντηση που είχε με τους πολιτιστικούς φορείς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του: «Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση, ένα κοινό όραμα γύρω από τον σύγχρονο πολιτισμό με τα οποία θα συντονιστούν όλοι οι φορείς, έτσι ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αυτή η στρατηγική μας αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της και θα έχει συνέχεια και με τη δική μου συχνή παρουσία εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ερχόμενος από τη Δράμα όπου έδωσε το «παρών» του στο 44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους αναφέρθηκε στον θεσμό που έχει «τεράστια δυναμική», όπως υπογράμμισε και έχει εξελιχθεί πλέον σε «έναν από τους σπουδαιότερους σε όλη την Ευρώπη». 
Στο περιθώριο της επίσκεψής του εκεί είχε επίσης επαφές με φορείς, ενώ σήμερα, για τον ίδιο λόγο, θα βρεθεί στην Καβάλα.

Από τα θέματα που συζητά στις συναντήσεις του αυτές είναι και πρακτικά ζητήματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, για τα οποία «πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι» ώστε μέσα στο 2021 να επιτευχθεί μια σημαντική απορρόφηση κονδυλίων, όπως ευελπιστεί. «Οι φορείς δείχνουν να το κατανοούν αυτό και να συνεργάζονται όπως χρειάζεται», υπογράμμισε.


Μέσα σε όλα σχολίασε και την ενισχυμένη παρουσία του περιπτέρου της «Μακεδονίας» και του makthes.gr στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.