ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προειδοποιεί για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

MakThes Team14 Αυγούστου 2019

Την προσοχή των δημοτών Θεσσαλονίκης εφιστά ο κεντρικός δήμος της πόλης λόγω του έκτακτου Δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το χρονικό διάστημα που αφορά είναι από αύριο Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο. 

Συγκεκριμένα, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο Πέμπτη (15-08-2019) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν

1. Την Πέμπτη (15-08-2019) από τις μεσημβρινές ώρες η δυτική και η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και σταδιακά η Ανατολική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα.

2. Την Παρασκευή (16-08-2019) από τις απογευματινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και αργά το βράδυ οι Σποράδες και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-08-2019) θα εξασθενήσουν.

Βάσει των προαναφερθέντων το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης προειδοποιεί τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Ισχυρές καταιγίδες:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
  • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.