ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης μοίρασε τους χώρους προεκλογικής προβολής

Δημήτρης Λαζόπουλος24 Ιουνίου 2019

Στα 140 από τα διαθέσιμα 200 ορίστηκε ο αριθμός των στεγάστρων του δήμου Θεσσαλονίκης τα οποία θα μοιραστούν στα κόμματα που συμμετέχουν στην παρούσα σύνθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής, στις εναπομείνασες ημέρες της προεκλογικής περιόδου μέχρι τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αποφάσισε σήμερα, 24/6, το δημοτικό συμβούλιο στην ειδική συνεδρίαση για την κατανομή των δημόσιων χώρων προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, δεν θα διατεθεί χώρος προβολής στη Χρυσή Αυγή. Όλοι οι δημοτικοί συμφώνησαν σε αυτή την κίνηση, πλην του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Γ. Μπουτάρη, Αλέξανδρου Άγιου, ο οποίος ψήφισε κατά.

Το κάθε κόμμα θα λάβει αντίστοιχο αριθμό στεγάστρων με το εκλογικό ποσοστό που έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σε αυτό το πλαίσιο τα υπόλοιπα 60 στέγαστρα του δήμου θα διανεμηθούν στα υπόλοιπα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή και σήμερα είναι εκλεγμένα σε αυτήν. Επίσης, από τα πρώτα 140 στέγαστρα, όσα αντιστοιχούν στη Χρυσή Αυγή θα διανεμηθούν στα εκτός Βουλής κόμματα.

Ταυτόχρονα, το δημοτικό συμβούλιο ξεκαθάρισε ότι απαγορεύονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και η ανάρτηση προεκλογικού υλικού σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, χώρους ιστορικής σημασίας, φυσικού κάλλους, δημόσια νοσοκομεία, εκκλησίες, σχολεία και χώρους αναψυχής.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση μικροφωνικών εγκαταστάσεων, ενώ κάθε συνδυασμός δικαιούται ένα περίπτερο και ένα τροχόσπιτο σε κάθε κοινότητα καθώς και τρία τραπεζάκια με ομπρέλες ανά κοινότητα.

Στις απαγορεύσεις συγκαταλέγονται ακόμη η κατάληψη και η χρήση πάρκων για προεκλογικές εκδηλώσεις, όμως μπορούν να παραχωρούνται πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, κατόπιν αδειοδότησης.

Επιπροσθέτως, δεν επιτρέπεται η ανάρτηση πανό σε πλατείες και δρόμους, όπως και η αφισοκόλληση παρά μόνο στα στέγαστρα.

Να σημειωθεί ότι οι χώροι χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες και ακολούθησε κλήρωση για να αντιστοιχηθούν περιοχές και κόμματα.

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σίμος Μπενσασσών, απηύθυνε έκκληση στους υποψηφίους και στα στελέχη των κομμάτων να σεβαστούν τις αποφάσεις και τη διαδικασία, μη ρυπαίνοντας τη Θεσσαλονίκη με αφίσες ή παραβιάζοντας τις αποφάσεις του δήμου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.