ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Άρης εκτέλεσε τον Παναιτωλικό από τα 11 μέτρα (video)

Νίκος Παππάς27 Οκτωβρίου 2019

Η άφιξη του Μίχαελ Ένινγκ στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη συνδυάστηκε με τις πρώτες διαδοχικές νίκες των κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα. Μετά το εκτός έδρας 1-0 επί της Ξάνθης, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ξανά αλάνθαστη από τη βούλα του πέναλτι και με τις εύστοχες εκτελέσεις από τον Μπρούνο Γκάμα στο 27’ και τον Μπράουν Ιντέγε στο 32’ νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό στο "Κλ. Βικελίδης".

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο Άρης πήρε όλη την ουσία από το πρώτο ημίχρονο. Αφού είδε να του ακυρώνεται γκολ του Ιντέγε στο 5’, επειδή ήταν οφσάιντ ο Φετφατζίδης, η ομάδα του Ένινγκ μέσα σε λίγα κέρδισε δύο πέναλτι, τα οποία έγραψαν την ιστορία του αγώνα. Ο Γκάμα στο 27’ και ο Ιντέγε στο 32’ αξιοποίησαν την εσχάτη των ποινών που αποκόμισαν ο Πορτογάλος και ο Σούντγκρεν ανατρεπόμενοι από τους Ταχάρ και Ντίας, αντίστοιχα.

Το ξεκίνημα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο χρήζει προβληματισμού. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρους στην ομάδα του Αγρινίου και δεν ενέπνεαν ασφάλεια στην άμυνα. Μάλιστα, στο 52’ ο Μαρσιάλ σημάδεψε δοκάρι με κεφαλιά, με τον Έμαν να μην έχει σωστή θέση. Ωστόσο, η αποβολή του Μοράρ με δεύτερη κίτρινη στο 60’ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Άρη.

Η διπλή αλλαγή από τον Ένινγκ στο 67’, με τους Μπα και Ντουάρτε στις θέσεις των Σάσα και Ντιγκινί δεν άλλαξε τη διάταξη, με το ζητούμενο πλέον για τον Άρη να είναι η συνετή διαχείριση του προβαδίσματος. Καλές στιγμές είχαν και οι δύο ομάδες, με τον Παναιτωλικό να να έχει (σωστά) ακυρωθέν γκολ με τον Μπαΐροβιτς στις καθυστερήσεις και το 2-0 να μην αλλάζει.

Ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων), που λίγο πριν την έναρξη του αγώνα πληροφορήθηκε ότι έγινε πατέρας, απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μοράρ και έδειξε κάρτα και στους Σάσα, Κόρχουτ, Ιντέγε, Ντουάρτε και Ντίας.

ΑΡΗΣ: Έμαν, Σούντγκρεν, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα (67’ Μπα), Ματίγια, Ντιγκινί (67’ Ντουάρτε), Φετφατζίδης, Γκάμα (78’ Τόνσο), Ιντέγε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας (46’ Μιμίτο), Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Σανιά, Ντάλσιο, Ταχάρ (73’ Αριγίμπι), Σίεστεντ, Ντίας (80’ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Μοράρ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.