ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Στέφανος Μαχτσίρας02 Δεκεμβρίου 2020

Tο σχέδιο της Pfizer να κάνει μία νέα εμβληματική επένδυση στη Θεσσαλονίκη, πέρα από το υπάρχον κέντρο καινοτομίας, γνωστοποίησε από το ψηφιακό βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, παρουσία μεταξύ άλλων και του πρωθυπουργού, ο θεσσαλονικιός διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Αλβέρτος Μπουρλά.

'Οπως ανέφερε, το κέντρο θα απαρτίζεται από 350 άτομα. Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα "συνδέει" τα κέντρα καινοτομίας της φαρμακευτικής σε όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει λογιστικές υπηρεσίες αλλά και την κεντρική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Επεσήμανε ότι η πρώτη επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας, το κέντρο καινοτομίας, στο οποίο οι ψηφιακές λύσεις συνδυάζονται με την προσπάθεια για καινοτομία στη φαρμακευτική, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά.

 "Ως το τέλος της χρονιάς το κέντρο θα έχει 200 εργαζόμενους, αρκετοί εκ των οποίων θα είναι έλληνες του εξωτερικού που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα", ανέφερε. Η φαρμακευτική εταιρεία σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να διπλασιάσει το προσωπικό των δύο κέντρων, από 600 σε 1200 άτομα.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.