ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Nations League: Θρίαμβος της Γαλλίας με σόου Μπενζεμά και Μπαπέ (βίντεο)

MakThes Team10 Οκτωβρίου 2021


Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα κόντρα στη νεανική και γεμάτη ταλέντο Ισπανία του Λουίς Ενρίκε και όταν το φάντασμα της ήττας εμφανίστηκε απειλητικό, ανέλαβαν δράση τα... πυρηνικά της όπλα. Με δύο γκολ από τους ασύλληπτους Μπενζεμά και Μπαπέ, οι "τρικολόρ" ανέτρεψαν το προβάδισμα των Ιβήρων και κατέκτησαν το Nations League, επικρατώντας 2-1 στον μεγάλο τελικό του Σαν Σίρο.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την συντριπτική υπεροχή των Ισπανών σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας. Η "φούρια ρόχα" δεν μπορούσε όμως να ανοίξει τη γαλλική άμυνα και το 45άλεπτο πέρασε χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ντεσάν προσπάθησε να βγει από το καβούκι της και να πιέσει ψηλότερα, ώστε να μην επιτρέψει στους Ισπανούς να εντείνουν ακόμη περισσότερο την πίεση στην εστία του Λιορίς. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, πάντως, θεαματικά, αφού οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Κάπου εκεί άλλαξαν όλα και το ματς πήρε φωτιά. Στο 64' η Γαλλία βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, καθώς ο Ερναντέζ σημάδεψε το δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση η "φούρια ρόχα" τιμώρησε τον άσο της Μίλαν για την αστοχία της. Ο Μπουσκέτς πάσαρε στον Ογιαρθάμπαλ και ο Βάσκος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των "τρικολόρ". 

Η Γαλλία αντέδρασε αμέσως και στο 66' απάντησε στους Ισπανούς ισοφαρίζοντας με το πολύ ωραίο γκολ του μεγάλου Καρίμ Μπενζεμά, που έφτασε τα 33 με την εθνική. Οι παίκτες του Ντεσάν πήραν τα πάνω τους και εκμεταλλευόμενοι την ατομική τους ποιότητα έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Μπαπέ στο 80'. Οι Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, αλλά μετά από χρήση του VAR το γκολ μέτρησε, χαρίζοντας στους "τρικολόρ" τον τίτλο.  

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (75' Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85' Φορνάλς), Τόρες (85' Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61' Πίνο). 

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (43' Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Τσουαμενί, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (92' Βερετού), Μπενζεμά, Μπαπέ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.