ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Nations League: Κατέκτησαν το τρόπαιο οι οικοδεσπότες Πορτογάλοι (video)

MakThes Team09 Ιουνίου 2019

Το τρόπαιο του Nations League, την πρόκριση στα τελικά του EURO 2020, αλλά και 10,5 εκατομμύρια ευρώ κέρδισε η Πορτογαλία, καθώς επιβλήθηκε της Ολλανδίας με 1-0 στον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης στο “Ντραγκάο” και πανηγύρισε άλλο ένα μεγάλο τρόπαιο μετά το EURO του 2016.

Υποτονικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με την πρώτη καλή φάση να έρχεται στο 30’ για τους Πορτογάλους, καθώς το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες αποκρούστηκε από τον Σίλεσεν. Έξι λεπτά μετά, ο Μπρούνο Φερνάντες και πάλι σούταρε από δύσκολη γωνία, όμως το σουτ του κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 38’ ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου.

Σε αντίθεση με το σχετικά “ήσυχο” πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, με τον Ντεπάι στο 57’ να κάνει το γύρισμα, την μπάλα να χτυπάει στον Φόντε και τον τερματοφύλακα των Πορτογάλων, Ρούι Πατρίσιο, να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, η οικοδέσποινα Πορτογαλία πήρε αυτό που δικαιούταν, καθώς ο Μπερνάρντο Σίλβα μπήκε στην περιοχή, “έσπασε” έξυπνα την μπάλα στον Γκουέδες, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Σίλεσεν, για να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια, οι Ολλανδοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με στόχο την ισοφάριση, ωστόσο, παρά την κεφαλιά του Ντεπάι (65’) και το σουτ του Ντε Ρόον (79’) η Πορτογαλία αμύνθηκε αποτελεσματικά και κράτησε το υπέρ της 1-0.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Φόντε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (93' Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (81' Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Γκουέδες (75' Ράφα Σίλβα).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Φ. Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόον (81' Λ. Ντε Γιονγκ), Μπεργκβάιν (60' Φαν ντε Μπέεκ), Ντεπάι, Μπάμπελ (46' Πρόμες).

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.