ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Μεγάλη Πέμπτη με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: Μυδοπίλαφο

MakThes Team13 Απριλίου 2023

Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.





Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Χρόνος Μαγειρέματος 30'


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα)
  • 350 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 λεμόνι (το χυμό και το δέρμα από το λεμόνι)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια, το δέρμα και το χυμό από το λεμόνι και το μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το πιλάφι και να ανοίξουν τα μύδια για περίπου 15’.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί 3΄-5΄ για να απορροφήσει τα υγρά του.

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.