ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τον Λουδοβίκο παρομοιάζει τον Κ. Ζέρβα η «Θεσσαλονίκη Μαζί» μετά τη μεταφορά συνδικαλιστή σε... ψυγείο

MakThes Team01 Φεβρουαρίου 2021

Ευθεία «επίθεση» στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, εξαπολύει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», παραλληλίζοντάς τον με τον Λουδοβίκο XIV, ο οποίος θεωρούσε ότι «το κράτος είμαι εγώ».

Αφορμή, αποτελεί η μετακίνηση του γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέση «ψυγείο», όπως τη χαρακτηρίζει η αντιπολιτευόμενη παράταξη και υπενθυμίζει πως στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου «το σύνολο της αντιπολίτευσης δήλωσε τις πολύ σοβαρές διαφωνίες του για το προτεινόμενο από τη διοίκηση, σχέδιο, το οποίο μάλιστα καταγγέλθηκε ότι κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου, τη διαφάνεια των υπηρεσιακών ενεργειών και τέλος την εργασιακή ειρήνη».

Ειδικότερα η «Θεσσαλονίκη Μαζί» επισημαίνει πως, με τις τροποποιήσεις στον Ο.Ε.Υ., η διοίκηση Ζέρβα επιδίωκε τα εξής:
«1. Λοβοτομούσε τη διοικητική ιεραρχία, καταργώντας την πολύτιμη Γεν. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
2. Προχωρούσε σε συμπτύξεις ή διαιρέσεις τμημάτων και διευθύνσεων, χωρίς καμία ισχυρή αιτιολογικη βάση, αυξάνοντας έτσι τα προβλήματα αρμοδιοτήτων, γραφειοκρατίας και συνολικής απόδοσης του συστήματος.
3. Δημιουργούσε ένα πολύ ισχυρό προσωποκεντρικό σύστημα διοικητικής λειτουργίας, συγκεντρωτικό και γι' αυτό απολύτως ευάλωτο».

Σε αυτό το πλαίσιο, «σήμερα πληροφορούμαστε ότι μετακινείται σε θέση "ψυγείο" ο γεν. γραμματέας του μεγαλύτερου συλλόγου εργαζομένων του Δήμου και προφανώς είναι "τυχαία σύμπτωση" και τίποτα άλλο, το ότι ο σύλλογος είχε εκφράσει σφοδρές αντιρρήσεις για τον ΟΕΥ», συνεχίζει η παράταξη και καταλήγει δηκτικά: Η περίφημη ρήση του Λουδοβίκου: "το κράτος είμαι εγώ" σε νέα κακέκτυπη και αντιδημοκρατική εφαρμογή.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.