ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τα κύματα για λιμενικό και 67 ανθρώπους στο Αιγαίο

MakThes Team14 Ιουλίου 2019

Στον εντοπισμό και στη διάσωση 67 ανθρώπων σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, προέβη σήμερα το πρωί, 14/7, το λιμενικό και η Frontex στις διάρκεια περιπολιών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “Ποσειδών 2019”.

Στην πρώτη περίπτωση, σκάφος της Frontex εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ερμιόνης της Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό μεταναστών. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Σε άλλη περίπτωση, το λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 27 ανθρώπους ανατολικά του Φαρμακονησίου. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμάνι του νησιού.

Εν συνεχεία, άλλοι έξι μετανάστες εντοπίστηκαν από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή "Αμμόγλωσσα" στην Κω και ακολούθως επιπλέον εννέα άνθρωποι βρέθηκαν στο ίδιο σημείο σε άλλο φουσκωτό. Το λιμενικό μετέφερε και τους 15 προαναφερθέντες στο λιμάνι της Κω.

Προανακρίσεις διενεργούνται από τα λιμεναρχεία Χίου, Λέρου και Κω.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.