ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λεκάκης: Δεν ψάξαμε να βρούμε νέο Μπουτάρη, δεν υπάρχει ανάλογη προσωπικότητα

Θεολόγος Ηλιού31 Ιανουαρίου 2019

Την απόφασή του να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης.

Μαζί με μια ομάδα αντιδημάρχων και στελεχών της «Πρωτοβουλίας» ο Πέτρος Λεκάκης συνθέτει μια νέα κίνηση που μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα και το σήμα της.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η ομάδα των στελεχών της «Πρωτοβουλίας» μίλησε και για την απόφαση και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τη νέα κίνηση. Η Έλλη Χρυσίδου, η Μαρία Πασχαλίδου, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο Βλάσης Γυτόπουλος, ο Γιώργος Δημαρέλος και ο Θανάσης Παπαναστασίου είναι τα πρώτα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που ακολουθούν τον Πέτρο Λεκάκη.

«Έπειτα από μια δημιουργική και ουσιαστική σειρά συναντήσεων βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου με μια ομάδα ανθρώπων που έχει γνώση και εμπειρία, πορευτήκαμε μαζί, είμαστε κομμάτι του δήμου και της «Πρωτοβουλίας» δήλωσε ο Πέτρος Λεκάκης.

«Από σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια να πείσουμε και να συσπειρώσουμε όσους περισσότερους συνδημότες θέλουν και μπορούν. Όσοι πιστεύουν. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι έχουμε βαθιά πίστη ότι μπορούμε να καταφέρουμε και καλούμε τον κόσμο να πιστέψει αυτή την κίνηση και να το ακολουθήσει» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με όσα είπαν οι αντιδήμαρχοι της «Πρωτοβουλίας», οι συζητήσεις για τη νέα κίνηση έγινε μετά την παραίτηση της Καλυψώς Γούλα, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν το έργο της παράταξης και να διεκδικήσουν ξανά τον δήμο.

Το πρόσωπο του Πέτρου Λεκάκη, όπως είπαν προέκυψε ομόφωνα και σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο δεν αναζήτησαν νέο «Μπουτάρη».

«Δεν ψάξαμε να βρούμε τον επόμενο Γιάννη Μπουτάρη ή ανάλογη προσωπικότητα γιατί δεν υπάρχει. Φτάσαμε όμως στο σημείο να πούμε ότι βγαίνω εγώ μπροστά χωρίς διαφωνίες και προστριβές» σημείωσε ο Πέτρος Λεκάκης, λέγοντας πως είχαν ενημερώσει τον Γιάννη Μπουτάρη και πως αναμένουν την τοποθέτησή του τις επόμενες ώρες.

«Ο Λεκάκης είναι αυτός που μας ενώνει» είπε ο Ζαχαριάδης, ενώ η Μαρία Πασχαλίδου τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο αποδεκτό, νέο και άτομο που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ εντάσεις.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου μίλησε για τη νέα προσπάθεια τονίζοντας πως: «Έχω μάθει στην προσωπική μου ζωή να έχω μοναχική πορεία αλλά στην πολιτική μου ζωή, στην αριστερά και στην «Πρωτοβουλία» έμαθα τι σημαίνει συλλογική πράξη. Μια συλλογική πράξη εξελίσσεται και μπαίνει σε συγκεκριμένα πλαίσια. Στην προσπάθεια αυτή έγιναν συνέργειες με ύπαρξη διαφορετικών θέσεων αλλά με κοινό όραμα» δήλωσε. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και παρούσες στην πόλη με έναν άνθρωπο της παρέας που έχει τα χαρακτηριστικά που εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να έχει ο υποψήφιος» συμπλήρωσε.

Καθαρά αυτοδιοικητική κίνηση με στόχο το καλό της πόλης, χαρακτήρισε την προσπάθειά του ο Πέτρος Λεκάκης, ενώ σημείωσε πως θέλουν να μείνουν μακριά από κόμματα, χωρίς να κλείνουν την πόρτα σε κάποιον που θέλει να τους ακολουθήσει.

Στα θετικά της κίνησης, ο υποψήφιος δήμαρχος πρόσθεσε την εμπειρία που έχουν. «Είμαστε έτοιμοι την πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές να διοικήσουμε. Το θετικό αποτύπωμα του Γιάννη Μπουτάρη είναι παρακαταθήκη για να λειτουργήσουμε».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η Μαρία Πασχαλίδου καταλόγισε ευθύνες στις παρατάξεις που συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή προσπάθεια της κεντροαριστεράς για το άδοξο τέλος. «Οι ίδιας οι παρατάξεις πολέμησαν τη διαπαραταξιακή. Δεν βοήθησε ο χώρος της κεντροαριστεράς να οδηγήσει κάπου». Η Έλλη Χρυσίδου αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της για επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» σημείωσε πως: «Η ψηφοφορία ήταν καθαρά για τον άνθρωπο και τον υποψήφιο που θα πήγαινε στο διαπαραταξιακό και όχι για υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Η δικιά μου πρωτοβουλία δεν ήταν για να βγω υποψήφια δήμαρχος».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.