ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κριστόφ Σαντεπί: Η σχέση Μασσαλίας - Θεσσαλονίκης υπόδειγμα για τις δύο χώρες

Δήμητρα Μακρή01 Απριλίου 2019


Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για τη σχέση ανάμεσα στη Μασσαλία και τη Θεσσαλονίκη ο Γάλλος πρέσβης μιλά για το μέλλον των διμερών σχέσεων και το πώς μπορούν να χτίσουν ακόμη περισσότερο τις ελληνογαλλικές σχέσεις και την ίδια την Ευρώπη

"Είναι μια πολύ όμορφη μέρα για τη Γαλλία και την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την περιοχή της Μασσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπογράψαμε ήδη το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ένα σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο υπουργεία Παιδείας. Κι είναι σημαντικά διότι αφορούν το μέλλον των παιδιών μας αλλά και τις δύο περιφέρειες. Δεν είναι ωστόσο μια νοσταλγική σχέση. Είναι μια σχέση που τρέφεται από το παρελθόν αλλά κοιτάζει στο μέλλον. Και κοιτάξτε τι συμβαίνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει εξαιρετικές δυνατότητες να αναπτυχθεί κι όπου υπάρχει μια γαλλική εταιρεία η οποία δουλεύει καθημερινά και βοηθά και τις δύο πλευρές", είπε ο κ. Κριστόφ Σαντεπί.

Στην ερώτηση του makthes.gr αν αυτή η σχέση μπορεί να είναι υποδειγματική για τις δύο χώρες ο κ. Σαντεπί απάντησε "ναι". "Υπήρχε ένα σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Ακαδημία Αθηνών και τη Γαλλία. Δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για τη νότια Γαλλία και τη βόρεια Ελλάδα. Αυτό αλλάζει. Υπάρχουν ήδη φοιτητές που σπουδάζουν εδώ. Θα έρθουν κι άλλοι, θα υπάρξουν κι άλλες ανταλλαγές φοιτητών, καθηγητών .... Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζουμε το μέλλον και την ίδια την Ευρώπη".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.