ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέο "μαύρο" ρεκόρ της Ελλάδας - Μεγαλύτερη θνησιμότητα από ΕΕ, ΗΠΑ αλλά και παγκόσμιο μέσο όρο (Γράφημα)

MakThes Team01 Δεκεμβρίου 2020

Η χθεσινή μείωση των κρουσμάτων (σε πολύ λιγότερα, όμως, από τα συνήθως διενεργούμενα τεστ, καθώς έγιναν μόλις 7.203) έφερε τα πρώτα αισιόδοξα χαμόγελα μετά από καιρό, όμως ο μεγάλος αριθμός των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, δείχνουν πως η χώρα έχει μακρύ ακόμη δρόμο να διανύσει. 

Και δυστυχώς για την Ελλάδα, για μία ακόμη ημέρα αναδεικνύεται παγκόσμια "πρωταθλήτρια" θνησιμότητας, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά στατιστικά βάσει των χθεσινών στοιχείων, η χώρα μας σημειώνει ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ, έχοντας μεγαλύτερο μέσο όρο θνησιμότητας ανά εκατομμύριο κατοίκων από χώρες με ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, όπως οι ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα σε live χρόνο από την ιστοσελίδα ανάλυσης δεδομένων Our World in Data και πηγή προέλευσης δεδομένων το έγκριτο αμερικανικό Ίδρυμα Johns Hopkins, η Eλλάδα είχε στις 30/11 θνησιμότητα ανά εκατομμύριο κατοίκων της τάξης του 8,15%, την στιγμή που στη Βρετανία ήταν 2,99% και στις ΗΠΑ 3,54%. Η θνησιμότητα της Ελλάδας που "χάνει" μόνο από την Ιταλία (11,11%) υπερβαίνει αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,29%), της Ευρώπης (5,75%), ενώ για χθες ο παγκόσμιος μέσος όρος στον κόσμο ήταν μόλις 1,11%. 

Κι όλα αυτά, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δραματική όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, αν αναλογιστεί κανείς πως η πόλη και το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19, το ΑΧΕΠΑ, προηγούνται στην λίστα των θανάτων



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.