ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορδελιό – Εύοσμος: Θωρακίζει κοινωνικές δομές με σύγχρονους απινιδωτές για την προστασία των πολιτών

Φανή Σοβιτσλή19 Φεβρουαρίου 2021

“Ασπίδα” για την προστασία των πολιτών του δημιουργεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, εξοπλίζοντας με αυτόματους απινιδωτές και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας τα πέντε Κέντρα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) που λειτουργούν στις δυο δημοτικές του ενότητες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία της ζωής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και την αποτροπή κινδύνων από την εκδήλωση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων. Οι απινιδωτές τοποθετήθηκαν ήδη, τέσσερις στα Κέντρα του Ευόσμου και ένα στο ΚΑΠΗ Κορδελιού, ενώ το επόμενο διάστημα ο δήμος έχει φροντίσει να εκπαιδεύσει το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες στις δομές, με τη βοήθεια Διασωστικής Ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η προμήθεια των απινιδωτών, αποτελούν δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, Όλγα Αθανασιάδου Νέδου, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας προγραμματίζεται η έναρξη μαθημάτων εκπαίδευσης των εργαζομένων για τη χρήση απινιδωτή αλλά και παροχής πρώτων βοηθειών.

Όπως τόνισε στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, πρόκειται για εργαλεία που θα σώσουν ζωές ανθρώπων, και για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτές που θα έρθουν στο δήμο θα αναλάβουν να εξηγήσει στο προσωπικό του τη λειτουργία τους, το πως αλλά και το πότε πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που χρειαστεί. «Είναι ένα όπλο σημαντικό για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή και για αυτό ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι τυχερός για αυτή τη μεγάλη δωρεά από το ίδρυμα ΤΙΜΑ» δήλωσε ο κ. Σωτηράκης.

Κοινωνική προσφορά για την τρίτη ηλικία

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία του ιδρύματος να προφέρει τους απινιδωτές, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Αθανασιάδου Νέδου είπε πως ο αυτόματος Απινιδωτής είναι μια σωτήρια για τη ζωή φορητή συσκευή, που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι απινιδωτές δημιουργούν ηλεκτρική ανάταξη με την εφαρμογή μεταλλικών συστημάτων στην περιοχή του στήθους, εξωτερικά, ώστε με το ηλεκτρικό ρεύμα που θα περάσει να επανέλθει η καρδιακή λειτουργία σε φυσιολογικό ρυθμό.

«Δείχνουμε σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και με γνώμονα την ασφάλεια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων κινδύνων που απειλούν τους συμπολίτες μας, θωρακίζουμε τα πέντε ΚΑΠΗ του δήμου μας με σύγχρονο εξοπλισμό, που αποτελεί μια κοινωνική προσφορά προς την ευαίσθητη τρίτη ηλικία της περιοχής» σημείωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ασπίδα για την προστασία των πολιτών και των δημοτικών υπαλλήλων, έστησε το περασμε΄νο φθινόπωρο και ο δήμος Θεσσαλονίκης, εξοπλίζοντας με απινιδωτές υπηρεσίες που βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, εξοπλίστηκαν με φορητούς απινιδωτές δύο εποπτείες καθαριότητας, εκ των οποίων η πρώτη βρίσκεται στη νέα παραλία και η δεύτερη -η οποία μάλιστα λειτουργεί σε 24ωρη βάση- στην περιοχή του κέντρου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.