ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κομοτηνή: Εκπαιδεύτηκαν για 4 μήνες και θα αστυνομεύουν τα πανεπιστήμια

MakThes Team11 Ιανουαρίου 2023

Σε 514 ανέρχονται οι νέοι ειδικοί φρουροί που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Κομοτηνή και πήραν το πιστοποιητικό σπουδών, ώστε να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως ονομάζεται επισήμως η πανεπιστημιακή αστυνομία.


Οι ειδικοί φρουροί εκπαιδεύτηκαν για τέσσερις μήνες στην Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής και το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου πήραν τα πιστοποιητικά τους παρουσία συγγενών και φίλων. Σύμφωνα με το xronos.gr, η τελετή λόγω βροχής ολοκληρώθηκε εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής και όχι στον αύλειο χώρο, όπως συνηθίζεται. Πολλά ήταν τα άτομα των αποφοίτων που καμάρωσαν τους δικούς τους ανθρώπους να τα καταφέρνουν και να εντάσσονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ωστόσο επειδή ο χώρος που έγινε η τελετή δεν χωρούσε όλα τα άτομα, αναγκάστηκαν να παρακολουθούν την τελετή από την είσοδο της αίθουσας και να απαθανατίζουν τις στιγμές με τα κινητά τους τηλέφωνα.


Όλοι ευχήθηκαν να έχουν μια καλή σταδιοδρομία και να υπηρετούν με πίστη και αφοσίωση τα ιδανικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων ήταν αυτός που τέλεσε τη δοξολογία, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε η παραλαβή των πτυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί φρουροί που στελεχώνουν τις ΟΠΠ) αναλαμβάνουν υπηρεσία στα εξής πανεπιστήμια:

  • Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου (ΕΜΠ).
  • Στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (ΕΚΠΑ).
  • Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.


Πηγή: xronos.gr

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.