ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Κλειστές πόρτες" σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ στη Θεσσαλονίκη- Τι εξαιρείται

MakThes Team30 Οκτωβρίου 2020

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης στη Θεσσαλονίκη, μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού από σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. 

Έτσι, αναστέλλεται η λειτουργία των καφέ, των εστιατορίων και των μπαρ. Κλειστοί θα είναι και οι χώροι δεξιώσεων.

Στην εστίαση επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία εκπαιδευτικών δομών. 

Αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες που από χθες το βράδυ, προχώρησαν στο μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων τους. 

Εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης μιλούν για τη "χαριστική βολή" που το νέο lockdown θα φέρει στις επιχειρήσεις τους, καθώς ήδη τα προβλήματα ήταν ανυπέρβλητα από το πρώτο lockdown της άνοιξης του 2020.

Σήμερα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το μηνιαίο σχέδιο δράσης για την αναχαίτιση της επιδημιολογικής κρίσης το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει διεύρυνση και επέκταση του πακέτου των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει ειδικά επιδόματα, φορολογικές διευκολύνσεις, μειώσεις ενοικίων, δώρο το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής, φθηνά δάνεια και παροχή πρόσθετης ρευστότητας μέσω των εγγυοδοτικών και ευρωπαϊκών ταμείων, ως μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.