ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική αδιαφορία για τη Θεσσαλονίκη «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ιάσων Μπάντιος05 Απριλίου 2021

Για εμπαιγμό του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και κυβερνητικό αλαλούμ κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πόλη σε σχέση με τα μπρος-πίσω για την λειτουργία των καταστημάτων.

Διαπιστώνουν μάλιστα ότι για ακόμη μια φορά η πόλη της Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα και οι ανάγκες της, έρχονται σε δεύτερη μοίρα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο makthes.gr στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθούν τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι εμποροϋπάλληλοι. «Η αρχική ανακοίνωση για άνοιγμα οδήγησε τους εμπόρους να παραγγείλουν προϊόντα που θα τους μείνουν, καθώς και στο να παύσουν τις αναστολές συμβάσεων των εργαζομένων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζημιά που δημιούργησε η κυβερνητική παλινωδία.

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων των δύο πλευρών.

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε ή όχι να ανοίξει το εμπόριο στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένη την μεγάλη διασπορά του κορονοϊού η οποία καταγράφεται εδώ και αρκετές ημέρες, στέλεχος του τοπικού κόμματος τονίζει στο makthes.gr ότι είναι τουλάχιστον περίεργο να ανοίγει το εμπόριο στην Αττική που «φλέγεται» και όχι στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα έπρεπε να τηρηθεί ενιαία στάση για όλες τις περιοχές, είτε αυτή σημαίνει άνοιγμα, είτε παράταση της αναστολής λειτουργίας.

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο σε μια αιχμηρή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «οριστικό θάνατο της αγοράς» της πόλης, επισημαίνοντας ότι «το σκοτσέζικο ντους της πιο ανεύθυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η χώρα, προς τους επαγγελματίες εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, αποτέλεσμα της άνευ σχεδίου πολιτικής του «βλέποντας και κάνοντας», θα έχει τραγικά αποτελέσματα».

Η Εγνατίας 76 κάλεσε μάλιστα τους «λαλίστατους» όπως λέει γαλάζιους βουλευτές και αυτοδιοικητικούς να πάρουν θέση και να ζητήσουν από την κυβέρνηση την στήριξη του εμπορικού κόσμου.

Σε σχέση με την ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη τα στελέχη του τοπικού κόμματος τονίζουν ότι εδώ και ένα χρόνο το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχθεί, υπενθυμίζουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και επαναλαμβάνουν την ανάγκη μαζικών και συνταγογραφούμενων τεστ στον γενικό πληθυσμό.

Επισημαίνεται ότι σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Θεσσαλονίκη μαζί» εκφράζει την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι εισακούστηκε η πρόταση της για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα της συζήτησης το λιανεμπόριο. Ωστόσο η παράταξη της κ. Νοτοπούλου αφήνει αιχμές για την σχέση του δημάρχου με την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «προφανώς, οι διαδοχικές «εκκλήσεις» του κ. Ζέρβα προς την κυβέρνηση έπεσαν στο κενό».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.