ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς υγειονομικών της 4ης ΥΠΕ;

MakThes Team02 Ιανουαρίου 2021

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, οπότε είχαν προγραμματιστεί, οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς των νοσοκομείων στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αντίθετα, δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν στην 4η ΥΠΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς και συνδικαλιστές υγειονομικών η έναρξη των εμβολιασμών σε ορισμένα από τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως των Σερρών, της Ξάνθης και της Κομοτηνής, εξαρτάται από τον στρατό -που έχει επιφορτιστεί με τη μεταφορά των δόσεων- και πιθανότητα αυτή να γίνει την Πέμπτη ή ακόμη την Παρασκευή! 

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, ΣΤ παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Μπαλιοζόγλου ο οποίος μίλησε στο makthes.gr, «στο πλάνο της Πρωτοχρονιάς ήταν να ξεκινήσουν αργότερα, ωστόσο έβαλαν διπλές βάρδιες για Δευτέρα ώστε να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται». Ο κ. Μπαλιοζόγλου πρόσθεσε ότι «τα εμβόλια που ήταν να γίνουν σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος πήγαν σε νοσοκομεία άλλων περιοχών», επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του makthes.gr.

Επίσης, από την 5η ΥΠΕ πληροφορούμαστε πως δεν θα γίνουν εμβολιασμοί τη Δευτέρα σε Λαμία και Καρπενήσι, ενώ πιθανόν να ισχύσει και για Πύργο, Τρίπολη, Καραμανδάνειο νοσοκομείο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο της 6η ΥΠΕ.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.