ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάθειρξη 16 ετών σε 48χρονο που βίαζε τη θετή του κόρη

Αργύρης Ηλιάδης14 Ιουνίου 2022


Ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο ο οποίος κακοποίησε σεξουαλικά την τότε ανήλικη κόρη της γυναίκας του, την οποία είχε αναγνωρίσει ως δικό του παιδί.

Η παθούσα μετέφερε στο ακροατήριο όλα όσα βίωνε μέχρι να καταγγείλει η ίδια τον πατριό της στην αστυνομία, με κάθε λεπτομέρεια, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι, «όλα όσα έκανε ήταν χωρίς την συναίνεση μου. Αυτά που έκανε, τα έκανε όποτε ήθελε, ήταν αρκετές φορές». Μάλιστα, όπως ανάφερε η ίδια κατά την ακροαματική διαδικασία, λάμβανε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου από τον κατηγορούμενο, ενώ ο 48χρονος ήταν αντίθετος στην σχέση που είχε συνάψει η ίδια με άλλον άνδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σήμερα 19 ετών κοπέλα, είχε προειδοποιήσει τη μητέρα της, αλλά και το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις πράξεις που βίωνε, με την μητέρα να ισχυρίζεται ενώπιον του δικαστηρίου ότι τόσα χρόνια δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψη της. «Αν είχα καταλάβει κάτι θα το σταματούσα», σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αρνήθηκε όλο το πλήθος των κατηγοριών που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για παγίδα της θετής του κόρης. Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τα μηνύματα, υποστήριξε ότι τα έγραφε η παθούσα όταν έπαιρνε το κινητό του για να παίξει παιχνίδια ή να πάρει κάποιο τηλέφωνο.

Κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ η έδρα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να οδηγηθεί αμέσως στις φυλακές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.