ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασκηνωτές και κατασκηνώσεις είναι όλοι καλά!

Δήμητρα Μακρή11 Ιουλίου 2019

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χτες τη Βόρεια Ελλάδα άφησαν βαρύ το αποτύπωμά τους. Το καλοκαίρι είναι όμως σε πλήρη εξέλιξη, το αυτό και η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων. Το makthes.gr επικοινώνησε με τους υπευθύνους μερικών κατασκηνώσεων της περιοχής για να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να ενημερώσει και τους γονείς για το τι συμβαίνει σε αυτές.

Η κα Μαρία Δατσέρη διευθύντρια των Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ούτε υλικές ζημιές από τον υδροστρόβιλο και το χαλάζι που έπληξε την περιοχή. Εξάλλου δεν έχει καμία σχέση με όσα βίωσε πέρσι η Χαλκιδική. το οποίο ήταν ένα μάθημα που μας έκανε όλους πλέον να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίζουμε αντίστοιχες καταστάσεις. Ως κατασκήνωση είχαμε λάβει τα μέτρα μας. Επίσης και για πρώτη φορά μας επισκέφτηκαν χτες δυο κλιμάκια της Πυροσβεστικής – ένα το πρωί ένα το μεσημέρι- τα οποία ήρθαν να δουν τις εγκαταστάσεις μια που γνώριζαν όλοι τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Εμείς ως κατασκήνωση είχαμε λάβει τα μέτρα μας. Ήμασταν σε επιφυλακή, είχαμε τοποθετήσει όλα τα πράγματα των παιδιών εντός των σκηνών, είχαμε λάβει τα μέτρα μας για τους ισχυρούς ανέμους δένοντας καλά τις «σκηνές» μας. Διακόψαμε την ψυχαγωγία έτσι ώστε όλοι να είναι στις σκηνές τους και όταν πλέον ξεκίνησε η καταιγίδα όλοι ήταν ασφαλείς. Το προσωπικό, οι αρχηγοί και οι υπαρχηγοί ήταν στις θέσεις τους ενώ οι μεγαλύτεροι μείναμε σε επιφυλακή μέχρι τις 3.00 το πρωί, όταν πλέον κόπασε το καιρικό φαινόμενο. Η επόμενη μέρα είχε την εικόνα των…. Χάιλαντς της Σκοτίας με 16 βαθμούς Κελσίου… Αλλά κανένα πρόβλημα υπό την έννοια ότι όλοι είμαστε με ζεστά ρούχα κάνουμε πρόγραμμα βροχερής μέρας και περιμένουμε σιγά σιγά να βγει ο ήλιος».

Η κατασκήνωση έσπευσε να ενημερώσει και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους γονείς και φίλους των παιδιών. 

Η ανάρτηση έχει ως εξής: 

Οι κατασκηνώσεις Σκούρας

Χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ήταν και οι αθλητικές κατασκηνώσεις Σκούρας, όπως ανέφερε στο makthes.gr ο ίδιος ο κ. Σκούρας.

Η Happy Days

Σε ό,τι αφορά την κατασκήνωση Happy Days, το makthes.gr επικοινώνησε με τα γραφεία της και σύμφωνα με όσα είπε η κα Βεντουριέρη Κατερίνα δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός παιδιού, κα νένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά αυτά. Επίσης η κατασκήνωση με δυο αναρτήσεις της στο facebook είχε φροντίσει να ενημερώσει τους γονείς πως αφενός είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην κατασκήνωση αλλά πως δεν αντιμετώπισαν κάποιο άλλο πρόβλημα καθώς τα παιδιά ξύπνησαν χωρίς προβλήματα και έπαιρναν το πρωινό τους. Λίγο αργότερα με δεύτερη ανάρτηση ανέφεραν πως είχε αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα οι αναρτήσεις:

« Ενημερώνουμε τους γονείς των κατασκηνωτών ότι όλοι ξυπνήσαμε χωρίς προβλήματα και ετοιμαζόμαστε να φάμε πρωινό.

Δεν βρέχει και δεν έχει καθόλου αέρα αυτή την στιγμή. Παραμένουμε χωρίς ρεύμα αλλά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με την γεννήτρια που διαθέτει η κατασκήνωση.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για αυτό θα σας ενημερώνουμε συνεχώς. Πάντως όλοι οι κατασκηνωτές μας είναι καλά και γενικώς δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην κατασκήνωση» ήταν η πρώτη ενώ η δεύτερη της αποκατάστασης έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των κατασκηνωτών μας ότι έχει αποκατασταθεί η βλάβη της ΔΕΗ και πλέον έχουμε ρεύμα στην κατασκήνωση, οπότε μπαίνουμε σιγά σιγά σε φυσιολογικούς κατασκηνωτικούς ρυθμούς.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη, να είστε σίγουροι ότι ενεργούμε πάντα με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας».


Οι κατασκηνώσεις Καλύβας 

Σε ό,τι αφορά τις κατασκηνώσεις Καλύβας στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι ανήρτησαν κι αυτοί στο facebook το τι συνέβαινε στην κατασκήνωση. 

Ποσείδι- ΑΠΘ

Ανακοίνωση έβγαλαν και οι κατασκηνώσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή της Κατασκήνωσης πληροφορεί "όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στην Κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι, δεν συνέβη κανένας τραυματισμός, δεν έπεσε κανένα δένδρο και όλα βρίσκονται στη θέση τους. Σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές σε πρόσκηνα από τον ισχυρό άνεμο.

Εξ’ αιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την Χαλκιδική, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από χθες το βράδυ και δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο. Η ΔΕΗ εκτιμάει ότι η επανασύνδεση θα γίνει αύριο, οπότε τα κινητά έχουν αποφορτιστεί και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισής τους.

Παρακαλούνται οι γονείς να μην ανησυχούν για την αδυναμία επικοινωνίας με τα παιδιά τους".

 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.