ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμαριά: Υποψήφιος ο Γ. Τελίδης αντί του Θ. Μπακογλίδη - Όλο το παρασκήνιο - Πως διαμορφώνεται το σκηνικό στην κεντροαριστερά

Νίκος Ηλιάδης27 Σεπτεμβρίου 2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Καλαμαριάς. Όπως εγκαίρως σας είχε ενημερώσει το makthes.gr, πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της παράταξης “Συνεργασία για την Καλαμαριά” όπου ο τέως δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ανακοίνωσε, έπειτα από αρκετή περίσκεψη, την τελική απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2023. Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Τελίδης, νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Τελίδης είχε ζητήσει μερικές ημέρες προθεσμία προκειμένου να λάβει την τελική του απόφαση καθώς έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο κ. Τελίδης αποφάσισε οριστικά να κάνει το μεγάλο βήμα και να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Προηγουμένως το θέμα θα συζητηθεί στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης.

Η υποψηφιότητα Τελίδη ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο όσον αφορά την παράταξη η οποία διοικούσε το δήμο αδιαλείπτως επί περίπου σαράντα χρόνια, από το 1982 έως το 2019, υπό τρεις διαφορετικούς δημάρχους (Θρασύβουλο Λαζαρίδη, Χριστόδουλο Οικονομίδη και Θεοδόση Μπακογλίδη). Όλο το προηγούμενο διάστημα, στο εσωτερικό της γίνονταν διάφορες συζητήσεις σχετικά με τον επόμενο υποψήφιο καθώς ο κ. Μπακογλίδης ήθελε να παραμείνει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει την επιστροφή του στο δημαρχιακό αξίωμα. Συγχρόνως, ορισμένα στελέχη προέτρεπαν την πρώην βουλευτίνα αλλά και πρώην αντιδήμαρχο στην Καλαμαριά, Χρύσα Αράπογλου, να τεθεί εκείνη επικεφαλής ως ενωτική υποψηφιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Τελίδης συναντήθηκε με την κα. Αράπογλου με την οποία διατηρεί άριστη σχέση και την ενημέρωσε για την απόφασή του να είναι υποψήφιος.

Η υποψηφιότητα Τελίδη δεν είναι η μόνη από το χώρο της κεντροαριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους να είναι υποψήφιοι ο δικηγόρος Χρήστος Βάρδας και ο Ματθαίος Αμπατζίδης οι οποίοι προέρχονται επίσης από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο πρώτος έχει κάνει κάποια πρώτα βήματα για τη συγκρότηση παράταξης, ενώ στο πλευρό του έχει ταχθεί και ο πρώην δήμαρχος κ. Οικονομίδης. Το θέμα της πολυδιάσπασης του κόμματος απασχολεί το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως, προς το παρόν να λαμβάνεται κάποια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της συνεννόησης.

Από το χώρο της κεντροαριστεράς υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Άρης Τεμεκενίδης ο οποίος προερχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις εκλογές του 2019 κατήλθε ως ανεξάρτητος, χωρίς τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν δηλαδή θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο, όπως το 2019 σημειώνοντας όμως παταγώδη αποτυχία (ο υποψήφιός του Δημήτρης Αρκούδης έλαβε μόλις 7,7% και εν συνεχεία παραιτήθηκε) ή εάν θα αναζητήσει συμμαχίες με κάποιο άλλο κόμμα ή κάποιον άλλο υποψήφιο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.