ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλαμαριά: Σε μια εβδομάδα η λύση για τους μαθητές που περπατούν 3 χλμ. κάθε μέρα

Έλενα Καραβασίλη14 Οκτωβρίου 2022

«Διορία» μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή έχουν οι αρμόδιοι, δήμος Καλαμαριάς και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση για τους μαθητές σχολείου της Καλαμαριάς που αναγκάζονται να περπατούν περίπου 3 χλμ, με ότι κινδύνους και ταλαιπωρία ενέχει αυτό, προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους.

Πρόκειται για τους μαθητές που κατοικούν σε περιοχές της Νέας Κρήνης, του Φοίνικα και της επέκτασης του Άη Γιάννη. Με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των κατανομών, μαθητές που τελείωσαν το γυμνάσιο πήγαν στο 4ο και 5ο Λύκειο στην περιοχή του Βότση, και όχι στο 3ο Λύκειο που βρίσκεται κοντά στις γειτονιές τους και στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, γονείς των συγκεκριμένων μαθητών προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια, με στόχο να ακυρωθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας που αναγκάζει τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, ενώ υπάρχουν κενές αίθουσες σε σχολείο που είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς προσκάλεσε σήμερα τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι όντως υπάρχουν κενές αίθουσες. «Εμείς δείξαμε στον κ. Κόπτση ποια είναι τα κτήρια ώστε να έχει εικόνα της πραγματικότητας και όχι μόνον των εγγράφων. Στο 3ο Λύκειο μένουν άδειες και αχρησιμοποίητες αίθουσες διδασκαλίας, σε μία περιοχή με αύξηση του μαθητικού δυναμικού και της ζήτησης. Οπότε, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι μαθητές να φεύγουν από τη γειτονιά τους και να πηγαίνουν σε σχολείο που βρίσκεται 3 χλμ μακριά. Αυτό πλέον έχει γίνει αντιληπτό και έτσι εάν επιβεβαιωθούν αυτά που έχουμε πει, με βάση τις διευθύνσεις των μαθητών και τη θέση των δύο σχολείων, εκτιμώ ότι θα δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς όποιον πρέπει να πάρει την απόφαση, ώστε να ενεργήσει αρμοδίως και να κάνουμε τα αυτονόητα, να πάνε τα παιδιά σε σχολείο που βρίσκεται στη γειτονιά τους και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις», τονίζει στο makthes.gr o δήμαρχος Καλαμαριάς.

Ο ίδιος λέει ότι εφόσον υπάρχουν άδειες αίθουσες κοντά στα σπίτια των παιδιών, επιθυμία όλων είναι τα παιδιά να πηγαίνουν εκεί. «Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Κόπτσης αναμένεται εντός της εβδομάδας να προχωρήσει στον σχετικό έλεγχο μέσω του myschool ώστε να διασταυρωθεί -βάση των διευθύνσεων των μαθητών- ότι δικαιούνται να πάνε σε αυτό το σχολείο και μέχρι την Παρασκευή αναμένουμε να έχουμε μία οριστική λύση».

Από την πλευρά του ο κ. Κόπτσης σημείωσε στο makthes.gr ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να έχει δοθεί μία οριστική λύση. «Η αρμοδιότητα είναι της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Είναι ευτύχημα το ότι υπάρχουν χώροι και πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση για τους μαθητές ώστε να μην ταλαιπωρούνται», τονίζει ο κ. Κόπτσης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.