ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλαμαριά: Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος που ανέλαβε το “βαρύ” χαρτοφυλάκιο του τουρισμού

Φανή Σοβιτσλή29 Ιουλίου 2021

Με διευρυμένο και πλέον πιο δυναμικό σχήμα πορεύεται η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς στην επόμενη διετία τα θητείας, καθώς ήδη στην πλειοψηφούσα παράταξη «Γενιά Δημιουργίας» του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη εντάχθηκε ένα ακόμη μέλος, ανεβάζοντας τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων σε 11 από τους δέκα που εξελέγησαν στις εκλογές του 2019.

Πρόκειται για τη Βασιλική Νικολέττου, η οποία προσφάτως ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Θεοδόση Μπακογλίδη και πλέον εκτός από νέα “στέγη” απέκτησε και χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου.

Με απόφαση του ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης της ανέθεσε τα καθήκοντα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, ένα εξαιρετικά βαρύ χαρτοφυλάκιο, καθώς η δημοτική αρχή ποντάρει ιδιαίτερα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και έχει ήδη σχεδιάσει φιλόδοξα project.

Όπως τόνισε στο makthes.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς η “Γενιά Δημιουργίας” είναι ανοιχτή σε πρόσωπα και γόνιμες συνεργασίες και αυτό το απέδειξε τόσο με την κ. Νικολέττου όσο και με το κάλεσμα συνεργασίας που έχει απευθύνει σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

«Εμπιστευτήκαμε τη συγκεκριμένη θέση στην κ. Νικολέτου, προκειμένου να εργαστεί σε τρεις τομείς, που θα αναδείξουν την Καλαμαριά, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης του δήμου μας μέσα από το κομμάτι του Τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει τον πολιτισμό και τις διεθνείς σχέσεις. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία μιας αντιδημαρχίας, η οποία θα αναδείξει και τον ρόλο της Καλαμαριάς μας στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η νέα αντιδήμαρχος πάντως ανταποκρίθηκε από τους πρώτους στην πρόκληση συνεργασίας του κ. Δαρδαμανέλη, εκτιμώντας πως η “μεταγραφή” της γίνεται σε μια εξαιρετικά καλή περίοδο για την ίδια, κυρίως όμως για την ομάδα του δημάρχου που όπως φαίνεται κερδίζει συνεχώς έδαφος, φέρνει αποτελέσματα, παρά τα ανοιχτά μέτωπα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη.

Η αρχή έγινε με την πλαζ Αρετσούς

Το άνοιγμα στον τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάπλαση της πλαζ Αρετσούς, όπου οι επισκέπτες καθημερινά αυξάνονται, βρίσκοντας διέξοδο και απολαμβάνοντας τη θάλασσα, μία ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, το «Παρ’ αθίν αλός» ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους λάτρεις της μουσικής, προβάλλοντας το κομμάτι του πολιτισμού, που στον Δήμο Καλαμαριάς δε σταματά να ανθίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το τμήμα του πολιτισμού, με την επιτυχημένη πορεία του, ανήκε στην αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Θάνου Γιαννακού, ο οποίος καλείται να συνεχίσει στους ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς, της παιδείας και του αθλητισμού.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.