ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Καινοτόμες θεραπείες στην υπηρεσία της ομορφιάς

MakThes Team07 Μαΐου 2019

Η υγεία και το αρμονικό σώμα πάνε χέρι-χέρι. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση μας βοηθούν να έχουμε ένα υγιές σώμα, αλλά πολλές φορές δεν αρκούν. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε πολλούς συμμάχους στην προσπάθειά μας!

Η μείωση της κυτταρίτιδας, η απομάκρυνση του λίπους και η σύσφιξη του σώματος απασχολούν κάθε γυναίκα. Είναι μικρές λεπτομέρειες που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και την συνολική ψυχική διάθεση.

Οι λύσεις είναι πολλές, αλλά η επιλογή πρέπει να γίνει με προσοχή. Η ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα κάθε μεθόδου μπορεί να γλιτώσει από περιττή ταλαιπωρία και έξοδα.

Η Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου, δερματολόγος -  αφροδισιολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του δερματολογικού ιατρείου Dospra Derma, με μεγάλη πείρα στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, αναλύει τις πλέον σύγχρονες λύσεις με γρήγορα και -κυρίως- ασφαλή αποτελέσματα.

1. ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Πρόκειται για τη Νο 1 επιλογή μείωσης του επίμονου τοπικού πάχους παγκοσμίως. Έχει αποδειχθεί ιατρικά ότι η τοπική χρήση ψύχους μπορεί να μειώσει τα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού, χωρίς να προκαλούνται βλάβες στους παρακείμενους ιστούς. Η περιοχή ψύχεται στους -5 βαθμούς Κελσίου για μια περίπου ώρα, με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να καταστρέφονται και να αποβάλλονται μέσω του μεταβολισμού.

Ως μέθοδος απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες που είναι κοντά στα ιδανικά κιλά τους και θέλουν να απαλλαγούν από την τοπική συσσώρευση πάχους στην κοιλιά ή τους γλουτούς και στη μέση (χερούλια αγάπης). Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες σε κάθε σημείο, με απόσταση 45 ημερών μεταξύ τους.

2. ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η μεσοθεραπεία σώματος έχει κερδίσει επάξια τη θέση της ανάμεσα στις αποτελεσματικές θεραπείες λιποδιάλυσης με μη επεμβατικό τρόπο. Ως μέθοδος, στοχεύει στο βάθος που βρίσκεται ο λιπώδης ιστός ή πιο επιφανειακά για σύσφιξη, στο μεσαίο στρώμα δέρματος, όπου διοχετεύονται μικρές ποσότητες ουσιών με ανώδυνες μικροενέσεις. Στόχος είναι να μειώνεται η κυτταρίτιδα, να χάνουμε πόντους από την περιφέρεια και να έχουμε δέρμα πιο λείο, σφικτό και λαμπερό.

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι η ιδανική λύση για τις γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από συσσωρευμένο λίπος και κυτταρίτιδα και να αποκτήσουν λεία επιδερμίδα μη επεμβατικά και ανώδυνα. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστώνται 6-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα αρχικά μία εβδομάδα και μετά ανά δεκαπενθήμερο.

3. CARBOXYTHERAPY

Με τη θεραπεία αυτή χορηγείται ενέσιμα ιατρικό CO2 σε μικρές ποσότητες ενδοδερμικά ή υποδόρια. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ιδιαίτερα ευεργετικό. Συγκεκριμένα, η επιδερμίδα αναζωογονείται, ενώ οι ραγάδες, το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα μειώνονται ορατά, γρήγορα και με ασφάλεια. Πρόκειται για μια θεραπεία μη τοξική και ανώδυνη που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της μικροκυκλοφορίας του αίματος. Έτσι, έχουμε διπλή δράση:

• τα λιποκύτταρα καταστρέφονται άμεσα

• η απομάκρυνση του αποθηκευμένου λίπους

• γίνεται γρηγορότερα, λόγω της ταχείας αιμάτωσης της στοχευμένης περιοχής

• επιτυγχάνεται σύσφιξη της περιοχής

Συνήθως απαιτούνται 15 συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για πολύ μεγάλο διάστημα!

4. ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ RF

Πρόκειται για μία ανώδυνη λύση για τη σύσφιξη του δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και κατ’ επέκταση η ελαστικότητα της επιδερμίδας, προκαλώντας χαλάρωση. Με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων αυξάνουμε τη θερμότητα του στρώματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα.

Αυτή η στοχευμένη ενέργεια βοηθάει την παραγωγή νέου κολλαγόνου, αναδιοργανώνει το κυτταρικό περιβάλλον και απελευθερώνει τις τοξίνες. Με την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων πετυχαίνουμε:

• Σύσφιξη του σώματος

• Μείωση του λίπους

• Εξαφάνιση της κυτταρίτιδας

Ανάλογα με το πρόβλημα απαιτούνται 6 με 10 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 7-10 ημερών. Με την πάροδο του χρόνου και με συμπληρωματικές θεραπείες συντήρησης, μία φορά τον μήνα, τα αποτελέσματα θα γίνονται ακόμη πιο ορατά.

INFO!

Μαρία Δόσπρα-Τσακαλίδου

Δερματολόγος

Λεωφόρος Γ. Παπανικολάου 76 & Ο. Ελύτη 15, ΤΚ: 57010

Θεσ/νίκη, Πεύκα

Τηλ.: 2310 67 67 87

dermadospra@gmail.com

www.dospraderma.gr

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.