ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ VIRAL

Και επίσημα η Θεσσαλονίκη «βασίλισσα» της ελληνικής γεύσης - Ποια θέση κατέχει στις 100 καλύτερες πόλεις για τοπικές λιχουδιές

Δήμητρα Τσαμποδήμου09 Μαΐου 2023

Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με το καλό φαγητό και κυρίως τον καλό μεζέ. Άλλωστε, η ένταξη της πόλης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco για τον τομέα της Γαστρονομίας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη γευστική υπεροχή της εντός της επικράτειας και όχι μόνο.

Τώρα, το Taste Atlas, το παγκόσμιο δίκτυο που μέσα από αυστηρά τεστ και με τη βοήθεια των κορυφαίων ειδικών του κόσμου, περνά χώρες και πόλεις του πλανήτη από... γαστριμαργικό κόσκινο, έρχεται να καταδείξει πως τα... γαλόνια της Θεσσαλονίκης στον τομέα της μαγειρικής και της παράδοσης διόλου τυχαία είναι.

Το δημοφιλές σάιτ, λοιπόν, δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να δοκιμάσει κανείς την παραδοσιακή και τοπική κουζίνα της χώρας και η πόλη μας βρίσκεται στην 25η θέση παγκοσμίως. Μάλιστα, κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση την Αθήνα η οποία έρχεται 38η σε μία λίστα στην οποία κυριαρχεί η Ιταλία.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι άνθρωποι του Taste Atlas οι 100 αυτές πόλεις δεν έχουν τα περισσότερα αστέρια Michelen, ούτε τους πιο διάσημους σεφ. Αλλά πραγματικό και αυθεντικό χρώμα και γεύση.

Η πρώτη πεντάδα έχει έντονο άρωμα Ιταλίας, καθώς πρώτη έρχεται η Φλωρεντία, δεύτερη η Ρώμη, τρίτη η Λίμα του Περού, τέταρτη η Νάπολη και πέμπτο το Χονγκ Κονγκ, ενώ η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στη δεύτερη στήλη του σχετικού πίνακα.

Όσο για το τι προτείνει το Taste Atlas σε όλους όσοι επισκέπτονται (και μαζικά όπως μπορεί ο κάθε κάτοικος της Θεσσαλονίκης να επιβεβαιώσει) την πόλη; Μπουγάτσα με κρέμα αλλά και τυρί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, γύρο, σπανακόπιτα αλλά και τρίγωνα Πανοράματος.

Δείτε τον πίνακα


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.