ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Νοτοπούλου: Να μη γυρίσει η Θεσσαλονίκη στο «τίποτα»

Ιάσων Μπάντιος24 Μαρτίου 2019

Τον κίνδυνο να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη στην εποχή «του τίποτα» επισήμανε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην παρουσίαση του δημοτικού της συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Παρά τη δυνατή βροχή, η κ. Νοτοπούλου μπόρεσε να γεμίσει ασφυκτικά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης το περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απ’ όπου επέλεξε να ξεκινήσει τον επίσημο προεκλογικό της αγώνα για τον κεντρικό δήμο.

Βασικό επιχείρημα της κ. Νοτοπούλου ότι μπορεί να αποτελέσει η «συνέχεια» της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, που άλλαξε την εικόνα της πόλης. «Τα τελευταία χρόνια ήρθε αέρας ανανέωσης στην πόλη, η Θεσσαλονίκη γύρισε σελίδα και εμείς βάλαμε πλάτη στην προσπάθεια αυτή, ωστόσο μένουν να γίνουν ακόμη πολλά» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα, έκανε λόγο για δυνάμεις του «χθες», τονίζοντας ότι «οι δημοτικές διοικήσεις, πριν από τη σημερινή, σημαδεύτηκαν από κακοδιαχείριση, καταχρήσεις, υπεξαιρέσεις και πλήρη έλλειψη σύγχρονου οράματος για την πόλη». «Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την πόλη, κουρασμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, νεοσυντηρητικές και φοβικές φωνές θέλουν να φέρουν την πόλη στις σκοτεινές, γι’ αυτή δεκαετίες του ’90 και του 2000. Οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Ψωμιάδηδες, που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της πόλης προσπαθώντας να αναγεννηθούν, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι πέντε βασικοί άξονες για το μέλλον της πόλης, σύμφωνα με την ίδια, είναι: Θεσσαλονίκη α) δημοκρατική και προοδευτική, β) δίκαιη και συμμετοχική, πόλη αλληλεγγύης, γ) κλιματικά φιλική, καινοτόμα και ασφαλή, δ) με αναζωογονημένες τις γειτονιές της, ε) δημιουργική, παραγωγική και εξωστρεφή.

«Η ‘Ανοιχτή Πόλη’ προχώρησε»

Σε σχέση με τη σημερινή δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρικό δήμο, τη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», η κ. Νοτοπούλου ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας της ότι «η δημοτική μας παράταξη η ‘Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη’, προχώρησε, μεγάλωσε και έγινε ‘Θεσσαλονίκη Μαζί’, σε μία προοδευτική συμμαχία πολιτών».

Η υποψήφια δήμαρχος θέλησε να τονίσει ότι η σημερινή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται, αλλά ενσωματώνεται στη νέα. Εξάλλου, αυτό διαφαίνεται και από το λογότυπο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη μαζί», καθώς στον υπότιτλο αναφέρεται το όνομα «Ανοιχτή Πόλη». Με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν να ξεπεραστούν διαφωνίες και ενστάσεις που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης, καθώς υπήρξαν στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης» που διέβλεπαν διάλυση της κίνησης και «διαγραφή» του παρελθόντος και των αγώνων της, μιας και η «Ανοιχτή Πόλη» μετρά ήδη εννιά χρόνια ζωής.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ενώ πριν από την Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησαν η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου, ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Άρης Καζάκος.

Οι πρώτοι 63 υποψήφιοι

Μετά το πέρας της ομιλίας της, η κ. Νοτοπούλου παρουσίασε τους πρώτους 63 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε σήμερα η Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν και το όνομα της σημερινής επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρίας Καλφακάκου και της δημοτικής συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών της διοίκησης Μπουτάρη, Γιούλης Ρανέλλα.

Πρόκειται για τους: Benozilio Levi, Αγαθαγγελίδου Μαρία, Αλεξίου - Στυλιάδη Δήμητρα, Αλεξόπουλος Θανάσης, Αντωνίου Πηνελόπη, Αρβανιτίδου Μαρία, Αρβανιτίδου Όλγα, Βακουφτσή Βάσω, Βάντσιος Κώστας, Βαταμίδου Βάσω, Γεωργιάδης Παναγιώτης, Γούλιαρου Αθηνά, Γούναρη Ηλία, Γρίμπας Χρίστος, Διβάρης Γιώργος, Εφραιμίδης Κώστας, Ζαρίφης Τάσος, Ιατρού Νίκος, Καδηγιαννάκη Ζηνοβία, Καλφακάκου Ρία, Καραγιάννης Μιχάλης, Καργάκης Στέφανος, Κατσάλη Φωτεινή, Κατσαρός Ανδρέας, Κατσίκης Βασίλης, Κεραμίδας Παντελής, Κερασίδου Κέλλυ, Κετογλίδου Δέσποινα, Μάκιου Ειρήνη, Μπατσίουδης Στέλιος, Μπίμπασης Φώτης, Μπουφίδης Σταύρος, Παπακυριακόπουλος Γιάννης, Παπανικολάου Αθηνά, Παππάς Πέτρος, Πεχλιβανίδης Χάρης, Ράγκος Νίκος, Ρανέλλα Γιούλη, Σιωμάδης Βασίλης, Σκέντος Γιώργος, Σμαρόπουλος Στέργιος, Σταμάτης Κωνσταντίνος, Στεφανή Όλγα, Τρανός Τριαντάφυλλος, Τσίφκας Στέφανος, Φαραντάκη Ελευθερία, Φιριπή Βούλα, Χαρίσης Θέμης, Χατζητρύφωνας Νίκος, Χατζόπουλος Δημήτρης, Χεκίμογλου Ευάγγελος και Χριστοδούλου Μανώλης.

Για τις κοινότητες ανακοινώθηκαν οι: Απότσος Πέτρος, Βοζίκης Χρήστος, Γκρίζου Μαρία, Δαγλιλέλη Ιωάννα, Κανάρας Κώστας, Κοντογεώργη Ευγενία, Κοντολετζίδου Δωροθέα, Μασούρας Δημήτρης, Παϊπούρογλου Νίκος, Χλωρίδου Χλόη, Χούσος Γιώργος.

Με τον Δ. Αρκούδη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά

Με το νεαρό δικηγόρο και στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Αρκούδη αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέλθει στις εκλογές του δήμου Καλαμαριάς η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, μετά το ναυάγιο των πολύμηνων συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με το σημερινό και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη.

Η εν λόγω απόφαση θα κατατεθεί ως πρόταση προς έγκριση στην επικείμενη συνεδρίαση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, την εν ενεργεία δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο και αναμένεται να εγκριθεί ομόφωνα.

Ο Δ. Αρκούδης κατάγεται από την Καλαμαριά, σπούδασε Νομική στην Κομοτηνή και πλέον ζει και εργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς «βγαίνει» από έναν μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας και διαφωνιών σε σχέση με τις εκλογές της 26ης Μαΐου και την υποψηφιότητα που θα στηρίξει.

Εξάλλου, η υποψηφιότητα Αρκούδη ενισχύει σε τοπικό επίπεδο και την επιλογή Τσίπρα για νέα πρόσωπα στους δήμους, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος στο δήμο Αθηναίων και η Κατερίνα Νοτοπούλου στο δήμο Θεσσαλονίκης.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 23-24 Μαρτίου 2019

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.