ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Αδάμου: Το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει άμεσα την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων σε «κόκκινες» περιοχές

MakThes Team12 Ιανουαρίου 2021

Με αφορμή τη δια ζώσης επιστροφή των μαθητών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, η βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνα Αδάμου, κατηγορεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι «καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αρνητικό τρόπο», ενώ υποστηρίζει πως η υπουργός δεν συμβουλεύτηκε «τις επιτροπές των ειδικών και χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία, η Υπουργός άνοιξε τα σχολεία, αδιαφορώντας για τους πιθανούς κινδύνους έξαρσης των κρουσμάτων και υπερμετάδοσης του Covid-19».

Κατά την άποψη της κ. Αδάμου, η Ν. Κεραμέως «για ακόμη μία φορά επικοινώνησε ως θέσφατα, τα ατομικά μέτρα προστασίας των μαθητών, όπως οι μάσκες, τα παγούρια, η καθαριότητα των χεριών, τα ανοιχτά παράθυρα και οι κουβέρτες (τα οποία εννοείται πως θα πρέπει να λαμβάνονται)», ωστόσο η υπουργός «κατά την πάγια τακτική της, απέφυγε να τοποθετηθεί για τη μείζονα ευθύνη που φέρει τόσο η ίδια, όσο και η Κυβέρνηση, για τα πολυμελή και πυκνά τμήματα, για τις ελλείψεις σε προσωπικό (εκπαιδευτικό, διοικητικό, υποστηρικτικό) και για την παντελή έλλειψη υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαγνωστικών τεστ στους χώρους των σχολείων», συνεχίζει η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ 25.

«Η Κυρία Κεραμέως θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι τα σχολεία μας δεν είναι χώροι πολιτικών σκοπιμοτήτων και τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα!! Οφείλει να σταματήσει να αποτελεί διεκπεραιωτή διαφόρων συμφερόντων στην εκπαίδευση και να ασχοληθεί με τα πραγματικά ζητήματα των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων!», υπογραμμίζει η κ. Αδάμου.

Θεωρεί, δε, ότι «το υπουργείο πρέπει άμεσα να επανεξετάσει την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων σε κόκκινες περιοχές, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να επιτρέψει τη διενέργεια συνεχών διαγνωστικών τεστ και να δρομολογήσει τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό, ώστε, σε συνδυασμό με την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το ζήτημα της μετάδοσης του ιού στα σχολεία».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.