ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Πρωταθλήτρια στον εμβολιασμό η Serie A

MakThes Team12 Οκτωβρίου 2021

Το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι ένα success story σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της λίγκας, μόλις το 2% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Serie A δεν έχει εμβολιαστεί.

Η μεγάλη εφημερίδα "Repubblica" κάνει λόγο για σημαντική επιτυχία, επικαλούμενη τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ποδοσφαιριστές της αγγλικής Premier League, που είναι κάτω του 50%. 

Στη Serie A, επτά σύλλογοι έχουν εγγυηθεί 100% κάλυψη. Πρόβλημα υπάρχει ακόμη σε μόνο μία ομάδα (δεν έχει γίνει γνωστό για πιο κλαμπ πρόκειται) καθώς πέντε παίκτες της δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, είναι κυρίως ξένοι παίκτες που δεν εμβολιάζονται για θρησκευτικούς λόγους ή επειδή έχουν κακή πληροφόρηση από το διαδίκτυο. . «Είναι για θρησκευτικούς λόγους» είπε ένας από αυτούς στη "Repubblica", ενώ ένας άλλος «κατηγόρησε» τη σύζυγό του, εξαιτίας των πληροφοριών που λαμβάνει από το διαδίκτυο.

Στη σχετική συζήτηση έχει εμπλακεί η υπόθεση του μέσο της Γιουβέντους, Αντριέν Ραμπιό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Τα γαλλικά ΜΜΕ τον έχουν καταχωρίσει στο γκρουπ των αρνητών. 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.