ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ, όλα τα βλέμματα στην Αριζόνα

MakThes Team05 Νοεμβρίου 2020

Με τον Τζο Μπάιντεν να φαντάζει πια ως το πολύ μεγάλο φαβορί για τη νίκη στις εκλογές των ΗΠΑ, η νέα καταμέτρηση επιστολικών ψήφων στην Κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνα βάζει ξανά στο παιχνίδι τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών μειώθηκε στις 68.000 ψήφους και ενώ απομένουν προς καταμέτρηση περισσότερα από 450.000 ψηφοδέλτια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το CNN, που είχε προσμετρήσει τους έξι εκλέκτορες της Αριζόνα στον συνολικό απολογισμό του Μπάιντεν, πλέον τους έχει αφαιρέσει εν αναμονή περισσότερων αποτελεσμάτων.

Την ίδια ώρα, όμως, εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του Μπάιντεν σε Τζόρτζια και (κυρίως) Πενσιλβάνια, όπου το προβάδισμα του Τραμπ μειώνεται συνεχώς. Αυτήν τη στιγμή ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες και αν διατηρήσει το προβάδισμα στη Νεβάδα, όπου παραδοσιακά επικρατούν οι Δημοκρατικοί και κερδίσει μία εκ των Αριζόνα, Τζόρτζια και Πενσιλβάνια, θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν την εικόνα μίας βαθιά διχασμένης χώρας, με οπαδούς των δύο υποψηφίων να συγκεντρώνονται σε πολλές περιοχές πιέζοντας, ανάλογα με τη ροή των αποτελεσμάτων, για τη συνέχεια ή τη διακοπή της καταμέτρησης και να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.