ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Σύλλογο Αποφοίτων Α.Π.Θ.

MakThes Team16 Μαΐου 2019

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τιμά φέτος τη μνήμη των Ελλήνων Ποντίων- και των χριστιανικών λαών της Ανατολής- που υπέστησαν Γενοκτονία.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα αποβίβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα και έναρξης της τρίτης, και πλέον σκληρής, φάσης της Γενοκτονίας.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ οργανώνει εκδήλωση στις 11.30 π.μ. της 19ης Μαΐου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης με την προβολή δύο ντοκυμαντέρ:

Το πρώτο είναι «Η ΜΠΑΝΤΑ» του Νίκου Ασλανίδη και το δεύτερο «ΠΟΝΤΟΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» του Στάθη Παρχαρίδη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην  Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης στις  11.30 πμ.

Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 2 Μαΐου στο βιβλιοπωλείο Ιανός στις 7μμ: Τιτλοφορείται "Η γεωστρατηγική της Ρωσίας στην αυγή της μεταδυτικής εποχής. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του Ιωάννη Φριτζαλά, με τίτλο "Κριμαία: Η ενεργειακή γέφυρα της Ευρώπης".

Θα μιλήσει ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Φριτζαλάς, Γεωπολιτικός- Ιστορικός Αναλυτής.

Τέλος, την Παρασκευή 24 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Ροπή», το Αστεροσκοπείο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, συνδιοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Κιπ Θορν ο οποίος έλαβε το Νόμπελ Φυσικής 2017, κατέχει την 

Έδρα Feyman Θεωρητικής Φυσικής, Πανεπιστημίου Caltech.

Το θέμα της ομιλίας είναι: «Εξερευνώντας το Σύμπαν με τα βαρυτικά κύματα. Από τη Μεγάλη Έκρηξη στις Μαύρες Τρύπες». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00 Ο Κιπ Θορν είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Interstellar το οποίο έγινε και ταινία.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.