ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ

Η σύγκρουση στον Συριζα με επίκεντρο τα χταπόδια. Του Παντελή Σαββίδη

Παντελής Σαββίδης02 Ιουνίου 2022

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και αγωνία την σύγκρουση στον Συριζα με επίκεντρο τα χταπόδια. Και, μάλλον, γέρνω στην πλευρά Πολάκη. Όχι για τα αναχρονιστικά κομματικά που λέει (νομίζει πως βρίσκεται παραμονές της Οκτωβριανής Επανάστασης) αλλά ως ψαράς δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα χταπόδια έχουν το δικαίωμα να μην μας επιτρέπουν να τα πιάνουμε. Και να μας κυνηγά το λιμενικό. Μεσούντος του συνεδρίου του Συριζα η Αυγή είχε πρωτοσέλιδο χτύπημα για τα δικαιώματα των χταποδιών.
Το είδε ο Πολάκης και έφριξε. Κατήγγειλε την Αυγή στο συνέδριο. Βγήκε ο διευθυντής της και υπερασπίσθηκε την επιλογή λέγοντας πως η εφημερίδα έχει κάθε Σάββατο ειδικό αφιέρωμα για τα δικαιώματα των ζώων, των ψαριών, φαντάζομαι και των φυτών. Ειδικό αφιέρωμα έχει, αυτό τι σημαίνει ότι ανεξαρτήτως των γεγονότων παγκοσμίως, θα πληροφορεί για τα δικαιώματα των χταποδιών πρωτοσέλιδα; Ειρήσθω εν παρόδω πως στην πρώτη σελίδα προβάλλονται τα θέματα που η σύνταξη της εφημερίδας θεωρεί ως πιο σημαντικά.Φαίνεται πως στον Σύριζα και στους αναγνώστες της Αυγής τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος έχουν λυθεί και τώρα περάσαμε στην μετα-ανθρώπινη περίοδο όπου πρέπει να αναδειχθούν τα προβλήματα των χταποδιών, σήμερα, των φυτών, αύριο, των μηχανών μεθαύριο. Έπρεπε να το αναμένουμε διότι η πολιτική σύνθεση του Σύριζα είναι πολύπλοκη. Ξεκινά από σκληρούς μαοϊκους, σταλινικούς, τροτσκιστές και φθάνει σε νεοφελελεύθερους.
Όλοι αυτοί, προφανώς, φαντασιώνονται πως αφού άσκησαν την εξουσία, εξύψωσαν τον άνθρωπο στα κομμουνιστικά ιδεώδη και σήμερα δεν χρειάζεται να ασχολούνται με αυτό το είδος επι της γης. Σειρά έχουν τα χταπόδια. Αυτά θα σκέφθηκε ο Πολάκης και δεν θα τα κατάλαβε (στους Ρηγάδες του Συριζα υπάρχει ένας παλιός σνομπισμός. Με το που γίνεσαι Ρηγάς αλλάζεις. Περνάς στην ανθρώπινη ελίτ. Έχεις άλλες ευαισθησίες, αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά, έχεις πιο σύνθετη σκέψη, δεν ασχολείσαι με τον λαό, ανήκεις εξ ορισμού στη διανόηση. Ασχολείσαι περισσότερο με τα χταπόδια και άλλα μαλάκια και όχι με τον καθυστερημένο άνθρωπο).Τραβάει, λοιπόν, ο Πολάκης μια κλωτσιά την καρδάρα του συνεδρίου και, τώρα, μαζεύουν τα γάλατα.Σήμερα παρενέβη και ο Σουσλώφ του Σύριζα. Ο Καρανίκας. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.ΥΓ: εκείνο που με εντάσσει στο πλευρό του Πολάκη είναι το δικό του υστερόγραφο: "ΥΓ .Οπότε όπως καταλαβαίνετε ,θα συνεχίσω να βγάζω και χταπόδια, όπως έκανα από μικρός".
Προχωράμε Αρχηγέ...

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.