ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «Άριελ» «σφυροκοπά» τη χώρα - Σφοδροί άνεμοι «σαρώνουν» τη Θεσσαλονίκη (Live το πέρασμα της κακοκαιρίας)

MakThes Team01 Δεκεμβρίου 2022

Αγριεμένος κάνει ποδαρικό σήμερα ο Δεκέμβριος αφού η κακοκαιρία "Άριελ" θα ταλαιπωρήσει για δεύτερο συνεχόμενη ημέρα πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρά φαινόμενα.


Προβλήματα ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη είναι οι δυνατές ριπές ανέμου και η βροχόπτωση.

Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην πόλη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.





Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια άντληση υδάτων.

Ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού που επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον τόπο επέμβασης που έχουν κληθεί από τους πολίτες.


Επιπλέον, τέσσερις πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στην Αθήνα και τελικά προσγειώθηκαν στα αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αργότερα αναχώρησαν για την Αθήνα. Σημειώνεται ότι σε ένα από αυτά τα αεροπλάνα επέβαινε και ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία.

Πτώση βράχων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέτα. Δύο αυτοκίνητα προσέκρουσαν σε βράχους που έπεσαν στον δρόμο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Πιερία: Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Κατερίνης

Κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου , τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τού δήμου Κατερίνης.

Για τον ίδιο λόγο θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Σκόπελος: Προβλήματα από την κακοκαιρία «Άριελ» - Κλειστά τα σχολεία σήμερα

Προβλήματα προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και στη Σκόπελο. Όπως είπε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα σημαντικά. 

Ανέφερε ότι έπεσαν μεγάλα ύψη βροχής, με αποτελέσματα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια στην περιοχή του Κάστρου

Ο δήμος αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην Εύβοια, και ιδιαίτερα στο κεντρικό κομμάτι του νησιού, ο όγκος του νερού προκάλεσε καταστροφές. Όπως αναφέρει το evima η καταρρακτώδης και συνεχής για πολύ ώρα βροχή δημιούργησε προβλήματα και στο χωριό Οξύλιθος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλώσουν, ενώ παράλληλα σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων ξεχείλισαν από τους μεγάλους όγκους βροχής και έτσι έκλεισαν οι δρόμοι.

Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας έως το βράδυ της Πέμπτης θα βρεθούν κυρίως Μαγνησία Πέλλα Ημαθία Χαλκιδική Θεσσαλονίκη αλλά και περιοχές του Αιγαίου. Και στην υπόλοιπη χώρα όμως τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μετά το μεσημέρι ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές αυτές.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Άριελ


Η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διεθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είιναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-12-2022
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου οι συννεφιές θα πυκνώσουν από τα δυτικά και αναμένονται βροχές στα νότια της Χαλκιδικής μέχρι και τις Σποράδες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15°C στα κεντρικά πεδινά.

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με βροχές στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα είναι σε αρκετά καλά επίπεδα για την εποχή και συγκεκριμένα θα φτάσει τους 16°C στα κεντρικά, τους 18°C στα δυτικά και τους 15°C στο ανατολικό Αιγαίο.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα επιδείνωση, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17-18°C στα νότια.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.