ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΠΣΜ ανοίγει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες

MakThes Team12 Σεπτεμβρίου 2019

Την πρωτοβουλία της για ένταξη της ποδοσφαιρικής ομάδας προσφύγων υπό τη ΜΚΟ «Άρσις» παρουσίασε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ομάδα, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017, συμμετέχουν περίπου 140 άτομα ηλικίας από 15 έως 27 ετών.

Την απόφαση της ΕΠΣΜ επαίνεσε η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βούλα Πατουλίδου: «Όλοι αυτοί οι πονεμένοι άνθρωποι διεκδικούν μέσα από το ποδόσφαιρο την ένταξή τους στην κοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο των αθλημάτων και είναι ένα απλό παιχνίδι που παίζεται από μια αλάνα ως ένα μεγάλο στάδιο. Οι πρόσφυγες που συγκροτούν την ομάδα της ‘Άρσις’ θα βρουν μια ευκαιρία ζωής και για τον λόγο αυτό να συγχαρώ την ΕΠΣΜ και τον πρόεδρό της, όπως και την ίδια την ‘Άρσις’ για τη συνεργασία αυτή που θα στηριχθεί και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί είναι σε θετική κατεύθυνση. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να μπει στο πρόγραμμα νέων δράσεων της Περιφέρειας, στην καινούργια θητεία που ξεκίνησε».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης δήλωσε: «Προχωράμε να οικοδομήσουμε με την ‘Άρσις’, που είναι μια ΜΚΟ για την στήριξη των προσφύγων, αυτή την πρωτοβουλία. Η ΕΠΣΜ είναι θερμή σε τέτοιες πρωτοβουλίες και οι πρόσφυγες θα έχουν την ευκαιρία, πέρα από το ποδόσφαιρο που θα παίξουν, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα που χαρακτηρίζει την Ένωσή μας.

Το πρόγραμμα προβλέπει πως κάθε Σαββατοκύριακο η ομάδα ποδοσφαίρου της ‘Άρσις’ θα δίνει ένα αγώνα φιλικό με ομάδα της δύναμης μας που εκείνη την ημέρα θα έχει ρεπό με βάση το πρόγραμμά της. Υπάρχουν οκτώ ομάδες που κάθε Σαββατοκύριακο δεν θα αγωνίζονται, οπότε δίνεται μια καλή ευκαιρία να δίνουν φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της ‘Άρσις’. Όχι επίσημα παιχνίδια, αφού οι διαδικασίες νομικές και αθλητικές δεν μας επιτρέπουν να εκδώσουμε δελτία στους πρόσφυγες κυρίως λόγω της έλλειψης εγγράφων, αλλά και άλλων εμποδίων του υπουργείου και της ΕΠΟ. Αυτοί οι φιλικοί αγώνες θα έχουν στόχο τη διακοπή της απομόνωσης των νεαρών προσφύγων αθλητών, μερικοί από τους οποίους είναι ικανοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Γιώργος Λυσαρίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης Λάμπρος Ανδριόπουλος και η υπεύθυνη αθλητικών δράσεων της «Άρσις» Αγγελική Παπαγαθαγγέλου, που αναφέρθηκαν τόσο στα οφέλη της συγκεκριμένης συνεργασίας, όσο και στις παραμέτρους της.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.