ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Σόνια Ρικέλ αποκτά τη δική της οδό στο Παρίσι

MakThes Team01 Οκτωβρίου 2018

Ευχάριστη έκπληξη για τους Παριζιάνους αποτέλεσε η ονοματοδοσία ενός κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό Σόνια Ρικέλ. Μάλιστα, το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως παρότι το Παρίσι είναι η Μέκκα της μόδας δεν έχει υπάρξει δρόμος ούτε με το όνομα της Κοκό Σανέλ ούτε του Κριστιάν Ντιόρ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας δρόμος που θα έφερε το όνομα της Κοκό Σανέλ θα ήταν κάτι παρακινδυνευμένο πολιτικά σε μια πόλη που κατά κύριο λόγο ψηφίζει αριστερά δεδομένου ότι η αείμνηστη σχεδιάστρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ναζιστικής κατοχής στο ξενοδοχείο Ritz με τον εραστή της, έναν γερμανό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

Η Σόνια Ρικέλ, είχε ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Σεν Ζερμέν ντε Πρε, όταν ξεκίνησαν οι φοιτητικές εξεγέρσεις τον Μάιο του 1968, ενώ ο δρόμος όπου χάρισαν το όνομα της, βρίσκεται στη μέση μιας λεωφόρου, όπου η σχεδιάστρια, η οποία πέθανε το 2016, συνήθιζε να αγοράζει τα λαχανικά και τα φρούτα της.

Η διάδοχος της Ρικέλ, η Ζιλί ντε Λιμπράν, διοργάνωσε μια πρωτότυπη επίδειξη μόδας για να γιορτάσει αυτό το γεγονός. Η επίδειξη είχε θέμα τις αγορές του Παρισιού, για αυτό τα μοντέλα εμφανίστηκαν κρατώντας μπαγκέτες και λαχανικά ενώ φορούσαν μοντέρνες καμπαρντίνες και βραδινά ρούχα.  "Η Σόνια Ρικέλ μας έδωσε μια αίσθηση ελευθερίας. Ήταν η πιο Παριζιάνα από τους Παριζιάνους", δήλωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.